Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Namesto Lopeteguija za zdaj Solari

Pri Real Madridu tudi uradno odpustili trenerja.
Usodo Julena Lopeteguija na klopi Reala je zapečatil nedeljski poraz proti Barceloni z 1:5. FOTO: AP
Usodo Julena Lopeteguija na klopi Reala je zapečatil nedeljski poraz proti Barceloni z 1:5. FOTO: AP
S. V.
29. 10. 2018 | 21:28
29. 10. 2018 | 21:43
1:38
Vodstvo madridskega Reala je danes zvečer tudi uradno odpustilo trenerja Julena Lopeteguija, kar je bilo bolj ali manj jasno že po nedeljskem porazu proti Barceloni z 1:5. To je bil že četrti prvenstveni poraz v desetih kolih, tako da Real ta čas zaseda skromno 9. mesto na lestvici, za Madridčane je to najslabši štart po sezoni 2001/02. Kot so zapisali v izjavi za javnost pri mardidskem klubu, je ta čas veliko neskladje med kakovostjo nogometašev in dosedanjimi rezultati v sezoni. »S to odločitvijo želimo spremeniti tok dogodkov, saj so vsi cilji sezone še dosegljivi,« so poudarili.

Čeprav naj bi bilo že v nedeljo zvečer vse dogovorjeno za prihod Antonia Conteja, pa Italijan za zdaj še ne bo prevzel kraljevega kluba, ampak bo začasni trener Santiago Solari, ki je doslej vodil Realovo ekipo B Castilla. Argentinec bo ekipo vodil že v sredo na tekmi kraljevega pokala v gosteh pri tretjeligašu Melilli.

Lopetegui, ki je danes sicer še vodil trening, je tako v petih mesecih izgubil dve službi, saj je dva dneva pred začetkom svetovnega prvenstva dobil odpoved na klopi španske reprezentance – ker je podpisal pogodbo z Real Madridom. Naslednik Zinedina Zidana je klub vodil na 14 tekmah z iztržkom šest zmag, šest porazov in dva neodločena izida.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine