Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Neslavni rekord Reala, poškodba komolca Messija (VIDEO)

Galaktiki že petič zapovrstjo niso okusili slasti zmage, Barcelona jo končno spet je, toda z grenkim priokusom.
Lionel Messi je obležal v hudih bolečinah. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi je obležal v hudih bolečinah. FOTO: Albert Gea/Reuters
J. P.
20. 10. 2018 | 22:32
20. 10. 2018 | 22:51
3:04
Madrid – Nogometaši madridskega Reala, evropski klubski prvaki zadnjih treh sezon, so v domačem prvoligaškem tekmovanju padli v hudo rezultatsko krizo. Že štiri dvoboje zapored namreč niso zmagali, neodločenemu izidu v mestnem obračunu z Atleticom so danes dodali še tretji poraz, za nameček pred domačim avditorijem na štadionu Santiago Bernabeu. Premoč so morali priznati Levanteju, ki je bil boljši z 2:1 in se tako razveselil že tretje zaporedne zmago. Današnjo si je zagotovil že v prvih trenutkih dvoboja.

Julenu Lopeteguiju se stolček vse bolj maje. FOTO: Susana Vera/Reuters
Julenu Lopeteguiju se stolček vse bolj maje. FOTO: Susana Vera/Reuters


V 13. minuti že 2:0


Po trinajstih minutah je namreč vodil z 2:0. Najprej se je med strelce vpisal Jose Morales, nato je sodnik Guillermo Cuadra Fernandez s pomočjo videonadzora (VAR) dosodil še najstrožjo kazen, ki jo je unovčil Marti Roger. Premoč »galaktikov«, ki so bili kar 70-odstotno pri žogi in imeli tudi vso drugo statistiko na svoji strani (priložnosti 34:6, streli v okvir vrat 12:2, koti 15:1), je v 72. minuti po podaji Karima Benzemaja kronal Marcelo, ki pa je lahko zgolj ublažil poraz, ki je bil Realov že četrti v zadnjih petih dvobojih na vseh frontah.


Prekinjen rekordni strelski post


Marcelo je prekinil Realov kar 481 minut dolg rekordni strelski post, ki je še močneje zamajal stolček trenerja Julena Lopeteguija. Zanimivo, tudi Barcelona v prejšnjih štirih kolih »la lige« ni zmagala (en poraz in trije neodločeni izidi), danes pa je prekinila negativni niz in z zmago s 4:2 nad tretjeuvrščeno Sevillo, ki je bila pred tem uspešna štirikrat zapovrstjo, spet prevzela vodstvo na prvenstveni razpredelnici. Že v drugi minuti je zadel Philippe Coutinho, deset minut pozneje Lionel Messi, v 63. minuti pa iz najstrožje kazni še Luis Suarez. Zaostanek je ublažil Pablo Sarabia, ob koncu dvoboja sta se, vsak na svoji strani, med strelce vpisala še Ivan Rakitić in Luis Muriel.


Poškodba komolca


Vendar pa je moral argentinski virtuoz Messi, ki je pri prvem zadetku podal in drugega zadel, z igrišča že sredi prvega polčasa, v 26. minuti, ko ga je nadomestil 21-letni francoski napadalec Ousmane Dembele. Razlog? Poškodba desnega komolca, zaradi katere je obležal na igrišču v hudih bolečinah, nato pa ga je klubska zdravniška služba prepeljala v bolnišnico, kjer čaka na podrobnejše preglede, ki bodo tudi razkrili, ali bo Barcelonin ostrostrelec lahko sodeloval na »el clasicu« prihodnjo nedeljo na domačem štadionu Camp Nou.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine