Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po petardi v mreži že jutri na klopi Reala Antonio Conte?

Nogometaši Barcelone so na Camp Nouu s kar 5:1 odpravili Real Madrid in se veselili velike zmage na el clasicu.
Junaka prvega polčasa v Barceloni. FOTO: AFP
Junaka prvega polčasa v Barceloni. FOTO: AFP
28. 10. 2018 | 15:39
28. 10. 2018 | 21:00
6:45
Najtežje pričakovani dvoboj v evropskem nogometu tokrat zagotovo ni razočaral, na koncu pa so si nogometaši Reala privoščili pravo blamažo proti največjim tekmecem. Barcelona je na krilih svojih gledalcev zmagala s kar 5:1, junak pa je bil Luis Suarez, ki je izkoristil odsotnost Lionela Messija in s tremi zadetki odločil srečanje. 

Barcelona je tekmo odprla odlično, Philippe Coutinho je blaugrano že v 11. minuti povedel v vodstvo, Suarez pa je z enajstmetrovke v prvem polčasu povišal na 2:0. Real Madrid je deloval izgubljeno, tako kot tudi na nekaterih zadnjih tekmah, ko so padli v veliko krizo, a so v drugem polčasu vseeno našli kanček stare forme. Iz slačilnice so prišli s precej več energije kot njihovi katalonski tekmeci, Marcelo je po dobrih petih minutah znižal na 1:2 in nekaj minut se je zdelo, da Barcelona sploh ne zna več igrati nogometa. 

Real je obstreljeval vrata Marca-Andreja ter Stegna z vseh strani, zatresli so tudi vratnico, poti do mreže pa še drugič niso našli. Tekma je bila odločena, ko je Suarez v 75. minuti zadel še drugič, ko je v 83. minuti dosegel hat-trick, je bilo jasno, da Real čaka težak poraz. Piko na i je pritisnil še Arturo Vidal in beli balet se v špansko prestolnico vrača dotolčen in s petardo v svoji mreži, bržkone pa je bila to tudi zadnja tekma Julena Lopeteguija na klopi Reala. 

Luis Suarez je bil na začetku sezone v slabi formi, na clasicu pa je eksplodiral. FOTO: Reuters
Luis Suarez je bil na začetku sezone v slabi formi, na clasicu pa je eksplodiral. FOTO: Reuters


Slavje v Barceloni bo trajalo pozno v noč, saj so se Katalonci z zmago tudi znova zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. 


 

Prvi polčas


Na prvi zadetek na do zadnjega sedeža polnem Camp Nouu ni bilo treba dolgo čakati. Po uvodnem tipanju na sredini igrišča je v 11. minuti pobegnil po levem krilu Jordi Alba, nato lepo počakal in poslal žogo na rob kazenskega prostora Philippu Coutinhu, ki je brez težav premagal Thibauta Courtoisa in slavje na tribunah se je začelo, Barcelona pa je dobila krila.  

Po uvodnem šoku se je Real nekako pobral in vsaj na sredini igrišča vzpostavil ravnotežje, a si zaenkrat beli balet še ni pripravil nobene prave priložnosti. Na drugi strani bi Barcelona lahko povišala vodstvo, po napaki Sergia Ramosa in Nacha je do strela na robu kazenskega prostora prišel Arthur, a se je z izjemno obrambo izkazal Courtois. 

Obeta se napet boj na sredini igrišča. FOTO: AFP
Obeta se napet boj na sredini igrišča. FOTO: AFP


V 28. minuti je na tribunah spet završalo, Raphael Varane je v kazenskem prostoru podrl Luisa Suareza, sodnik Sanchez Martinez se je po ogledu posnetka pravilno odločil za strel z 11 metrov, ki ga je izvedel prav Suarez. Meril je v desni spodnji kot vrat Courtoisa, ki je njegovo namero prebral, a je bil za las prekratek in žoga se je ob desni vratnici skotalila v mrežo.

Prekršek Varana je zagotovo bil, z nogo je nekoliko nerodno, a vendarle spotaknil Suareza, Urugvajec pa je teatralno padel in to je bilo dovolj, da se je Sanchez Martinez odločil za enajstmetrovko. Barcelona je tudi v nadaljevanju napadala, Real je nekajkrat prišel na polovico Kataloncev, a se je vedno odprlo toliko prostora za protinapade Kataloncem, da je precej bolj dišalo po še tretjem zadetku Barcelone kot po znižanju zaostanka Reala. Beli balet bo moral med polčasom nekaj korenito spremeniti, če se želi še vrniti v igro. 
 

Drugi polčas


Drugi del se je začel po željah Madridčanov, ki so iz slačilnice prišli odločeni, da pripravijo preobrat. Po desni strani je potegnil Lucas Vasquez, Clement Lenglet ni najbolje posredoval in žoga je v kazenskem prostoru prišla do Marcela, ki se je odlično znašel in spravil žogo v mrežo. Real je znižal na 1:2, tekma nikakor še ni odločena.

Marcelo je vlil nekaj upanja Realu. FOTO: Reuters
Marcelo je vlil nekaj upanja Realu. FOTO: Reuters


Barcelona je popolnoma zmedena, Real pritiska z vseh strani, najprej je Ramos z glavo meril prek vrat, v 56. minuti pa je imel Luka Modrić na robu kazenskega prostora veliko časa, a je zadel le desno vratnico in Barcelona se je rešila. Najprej je imela srečo Barcelona, nato še Real. Po lepi kombinaciji je Sergi Roberto poslal težko žogo Luisu Suarezu, ki se je dobro znašel, žoga se je odbila še od Marcela in na koncu je beli balet rešila vratnica. 

Real še naprej pritiska, odlično priložnost je imel Karim Benzema, a je z glavo meril prek vrat ter Stegna. Morda že zadnji žebelj v krsto Reala je po protinapadu zabil Suarez. Sergi Roberto je poslal predložek v kazenski prostor, ki najbrž ni bil namenjen Suarezu, a je Urugvajec s težkim strelom z glavno neubranljivo zadel za 3:1, Real pa ima le še 15 minut, da se vrne v igro. 

El clasico je bil dokončno odločen, ko je v 82. minuti Sergio Ramos naredil veliko napako na sredini igrišča. Do žoge je prišel Suarez, ki je stekel v protinapad in na koncu še rutinirano premagal nemočnega Courtoisa za "hat-trick" na največjem derbiju evropskega nogometa. Real je povsem razbit, Ousmane Dembele je izkoristil veliko prostora v kazenskem prostoru, zaposlil je Artura Vidala, ki je z glavo brez težava še petič premagal Courtoisa. Barcelona je imela še vsaj dve priložnosti, da poviša prednost, tudi Karim Benzema je na drugi strani zapravil priložnost za gol in končalo se je s 5:1, pravo blamažo Reala na Camp Nouu, po kateri bo Julen Lopetegui skoraj zagotovo izgubil službo, Barcelona pa je skočila na vrh lestvice. 

Barcelona : Real Madrid 5:1 (2:0)
Coutinho 11, Suarez 30, 75, 83, Vidal 87; Marcelo 50.

Postava Barcelone: Ter Stegen, S. Roberto, Alba, Pique, Lenglet, Arthur, Busquets, Rakitic, Rafinha, Coutinho, Suarez.
Postava Reala: Courtois, Nacho, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Bale, Benzema.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine