Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nafta drugi drugoligaš v polfinalu pokala

Aluminij, Radomlje in Nafta prvi trije polfinalisti pokala NZS.
Nogometaši Nafte so se v polfinalu pokala NZS pridružili Radomljam in Aluminiju. FOTO: Tadej Regent
Nogometaši Nafte so se v polfinalu pokala NZS pridružili Radomljam in Aluminiju. FOTO: Tadej Regent
STA
5. 12. 2018 | 18:27
31. 10. 2019 | 00:13
1:59
Nogometaši Nafte so tretji polfinalisti slovenskega nogometnega pokala in po Radomljah druga ekipa, ki se je med štiri najboljše prebila iz druge lige. Lendavčani so si napredovanje priigrali v Velenju, potem ko so še drugič premagali Rudar. V Lendavi je bilo 2:1, v Velenju so zmagali z 2:0 (1:0).


Zmagovalca odločila Rebernik in Paku


Krize Rudarja – v prvenstvu po 15 krogih še nima zmage – zaenkrat ni zaustavil tudi četrti trener v sezoni Andrej Panadić, ki je v torek zamenjal Nikolo Jaroša. Njegovi varovanci, ki so v osmini finala presenetljivo izločili Olimpijo, so sicer ves čas tekme napadali, a njihovi poskusi so bili jalovi. V napadu so se vse preveč zapletali, redkih priložnosti pa niso znali izkoristiti. Dosegli so sicer dva gola, a oba je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Še najbližje regularnemu zadetku so bili v 15. minuti, ko je Aljaž Krefl zadel prečko. Nafto je v 27. minuti v vodstvo popeljal Mihael Rebernik, ki se je po predložku z desne strani dobro znašel v kazenskem prostoru, po njegovem strelu se je žoga od vratnice odbila za golovo črto. V sodnikovem podaljšku drugega polčasa je po protinapadu zmago potrdil Madžar Roland Paku.



V zadnji tekmi četrtfinala se bosta pomerila Mura in Domžale, prvo tekmo v Domžalah so s 3:2 dobili domači. Zmagovalec tekme se bo v polfinalu pridružil Aluminiju, Radomljam in Nafti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine