Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Slovenci so se zbrali na Brdu: trening, deljenje podpisov in trema

Na Brdu se čuti naelektreno ozračje v pričakovanju nogometnega spektakla s Finsko. Reprezentanti pozdravili tudi najmlajše privržence.
Trening slovenske izbrane vrste na Brdu je bil v ponedeljek še namenjen regeneraciji. Foto Leon Vidic
Trening slovenske izbrane vrste na Brdu je bil v ponedeljek še namenjen regeneraciji. Foto Leon Vidic
9. 10. 2023 | 19:00
10. 10. 2023 | 09:33
5:12

V nadaljevanju preberite:

Tekmi s Severno Irsko in San Marinom sta bili le uverturi v spektakel, ki nogometne privržence čaka v soboto. Razprodane Stožice, revanša s Finsko in priložnost, da se Slovenija po skoraj 15 letih spet povsem približa uvrstitvi na veliko tekmovanje. »Ne morem povedati, kako močno si želim na veliko tekmovanje, kaj bi mi to pomenilo. Vse bom pustil na igrišču, lepo in grdo, samo da zmagamo,« čustvenega naboja ni skrival najizkušenejši v slovenski izbrani vrsti Jasmin Kurtić. Cilj je znan, ob zmagah v Stožicah in Belfastu bi bila vrata v Nemčijo na široko odprta.

Prvi dan reprezentančnega zbora je na Brdu pri Kranju vedno nekaj posebnega. Nogometaši po klubskih obveznostih drug za drugim kapljajo v bazni tabor izbrane vrste, na uvodni trening so prišli tudi nogometaši Panathinaikosa Adam Gnezda Čerin, Benjamin Verbič in strelec tretjega gola proti Atromitosu (5:0) Andraž Šporar. Med »zamudniki« je bil tokrat Jan Oblak, a glede slovenskega vratarja (in njegovega zdravstvenega stanja) ni nobenih skrbi. Imajo pa nekateri reprezentanti kar zahtevno pot na Gorenjsko, predvsem to velja za Vanjo Drkušića, ki mora zaradi geopolitičnih prepovedi in vojne v Soči in nazaj leteti prek Istanbula (ali Beograda).

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine