Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mourinhov Tottenham še nikoli tako učinkovit, a ...

V zadnji nedeljski tekmi angleškega prvenstva je Aston Villa v gosteh nadaljevala niz zmag.
Zadnjih dvajsrt minut je prvič po vrnitvi v Anglijo k Tottenhamu igral tudi Gareth Bale, a si tekme prav gotovo ne bo zapomnil v najlepšem spominu. FOTO: Matt Dunham/AFP
Zadnjih dvajsrt minut je prvič po vrnitvi v Anglijo k Tottenhamu igral tudi Gareth Bale, a si tekme prav gotovo ne bo zapomnil v najlepšem spominu. FOTO: Matt Dunham/AFP
G. N., STA
19. 10. 2020 | 07:36
19. 10. 2020 | 08:02
4:08
Na zadnjih dveh tekmah so varovanci Joseja Mourinha, ki še nikoli ni vodil tako učinkovite ekipe, dosegli 13 golov od 15. V kvalifikacijah evropske lige so 1. oktobra Maccabi Haifo premagali s 7:2, pred reprezentančnim odmorom pa na gostovanju v Manchestru United s 6:1. Gol manj (14) je dosegel vodilni Everton. Najučinkovitejši moštvi imata tudi najboljša strelca, Tottenhamov Korejec Heung-Min Son in Evertonov 23-letni Dominic Calvert-Lewin sta zabila po sedem golov.

Podobna katastrofa se je obetala tudi West Hamu, saj je bil že po 16 minutah izid 3:0. Domači so povedli v 47. sekundi, ko je po protinapadu vse, kot je treba, napravil Son. Sedem minut pozneje je bil Južnokorejec podajalec, s preigravanjem in strelom pa se je izkazal Harry Kane. Angleški reprezentant je bil nato uspešen še enkrat, po podaji Sergia Reguilona z leve strani je bil natančen še s strelom z glavo.

Po zanesljivem vodstvu je nato Tottenham stopil s plina, prepustil pobudo tekmecu, sam pa se osredotočal na protinapade. V zadnjih 20 minutah tudi s povratnikom v ekipo Garethom Balom, ki je zaigral prvič po prihodu iz Madrida.
Kanu je v drugem delu »hat-trick« preprečila vratnica, v 82. minuti pa so gosti vendarle znižali z glavo, po prostem strelu z leve strani je natančno streljal Paragvajec Fabian Balbuena.

Odlični Korejec Son Heung-Minje dosegel že sedem golov v petih tekmah.FOTO: Matt Dunham/AFP
Odlični Korejec Son Heung-Minje dosegel že sedem golov v petih tekmah.FOTO: Matt Dunham/AFP


Ko je Kolumbijec Davinson Sanchez dosegel avtogol, Bale pa po samostojnem prodoru zapravil lepo priložnost, se je slutilo, da Mourinhove odločitve ne bodo zagotovile srečnega konca. To se je uresničilo praktično v zadnjem napadu, ko je po strelu od daleč Argentinca Manuela Lanzinija žoga končala pod stičiščem prečke in vratnice v mreži.


Leicester ob točko v prvi minuti sodnikovega dodatka


Preostali dve popoldanski tekmi sta se razpletli z izidom 1:1, Sheffieldu doma ni uspelo streti Fulhama, oba sta osvojila prvo točko v sezoni, Crystal Palace pa ni premagal Brightona.

V Sheffieldu je srbski napadalec Fulhama Aleksandar Mitrović v 57. minuti zapravil enajstmetrovko, dvajset minut pozneje je za vodstvo gostov njegovo napako popravil Ademola Lookman. Pet minut pred koncem rednega dela so najstrožjo kazen dobili tudi domači, z bele točke je bil natančen Billy Sharp.

Crystal Palace je povedel z enajstmetrovke v 19. minuti, ko je mrežo zatresel Wilfried Zaha, v 90. je izenačil Alexis Mac Allister.

Ross Barkley (levo) je odločil zmagovalca v Leicestru. FOTO: Jon Super/AFP
Ross Barkley (levo) je odločil zmagovalca v Leicestru. FOTO: Jon Super/AFP


Zvečer sta se pomerili še ekipi z vrha prvenstvene razpredelnice Leicester Cityj in Aston Villa, ki je imela edina še stoodstoten izkupiček v ligi. Tako bo tudi do naslednjega kroga, saj so nogometaši iz Birminghama v zaključku dvoboja po zadetku Rossa Barkleyja prišli do četrte zmage na četrti tekmi.

Takšen start v sezono je Aston Villi nazadnje uspel davnega leta 1930. Na lestvici je z novimi tremi točkami prehitela Liverpool, za Evertonom, ki je odigral tekmo več, pa zaostaja za točko. Leicester je ostal na četrtem mestu.

Vrstni red po 5. kolih: Everton 13, Aston Villa 12, Liverpool 10, Leicester in Arsenal po 9, Tottenham in Chelsea po 8,West Ham, Leeds, Manshester C., Southamopton, Newcastle in Crystal Palace po 7, Manchester U. in Wolverhampton po 6, Brighton 4, Sheffield U., WBA in Fulham po 1, Burnley 0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine