Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kaj bosta opravila Miha Zajc in Jose Mourinho?

Drugo kolo kvalifikacij za ligo prvakov tradicionalno ponuja kakovosten nogomet, na tej ravni tekmovanja ni več slabih klubov.
Jose Mourinho ima visoke načrte na klopi Fenerbahčeja. FOTO: Murad Sezer/Reuters
Jose Mourinho ima visoke načrte na klopi Fenerbahčeja. FOTO: Murad Sezer/Reuters
F. T.
23. 7. 2024 | 05:00
2:02

Drugo kolo kvalifikacij za ligo prvakov tradicionalno ponuja kakovosten nogomet, na tej ravni tekmovanja ni več slabih klubov. Celjani bodo jutri (20.15) gostili slovaškega prvaka Slovan iz Bratislave, enajst tekem 2. kola bodo odigrali že danes. Nekatere med njimi bodo posebej zanimive. Norveški prvak Bødo Glimt, katerega član je slovenski reprezentant Nino Žugelj – zadnje tekme je izpustil zaradi dopusta po euru –, bo igral z latvijskim klubom RFS (17.00), ciprski Apoel, pri kateremu je v enakem položaju kot Žugelj tudi slovenski vratar Vid Belec, pa bo pol ure pozneje igral prvo tekmo z moldavskim Petrocubom.

Derbi večera bosta igrala Dinamo Kijev in Partizan

Derbi 2. kola kvalifikacij – povratne tekme bodo že naslednji teden – bo v Lublinu na Poljskem, kjer se bosta merila Dinamo Kijev in Partizan Beograd (20). Pod lupo največjega števila gledalcev pa bo učinek Fenerbahčeja na gostovanju v Luganu (20.30). Istanbulski klub s klopi vodi sloviti trener Jose Mourinho, ki je sprožil ob Bosporju stereotipno evforijo med tamkajšnjimi rumeno-črnimi navijači.

Žan Celar se je preselil v London. FOTO: Leon Vidic
Žan Celar se je preselil v London. FOTO: Leon Vidic

Portugalec je na vseh prijateljskih tekmah računal tudi na nekdanjega slovenskega reprezentanta Miho Zajca, ki je dobival priložnost povečini v drugih polčasih dvobojev. Bomo videli, kako bo drevi, gotovo je turški gigant favorit v dvoboju s Švicarji, ki je jih prav ta teden zapustil njihov prvi strelec Žan Celar, ki bo odslej nosil majico londonskega kluba Queens Park Rangers.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine