Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi napadel kar tri rekorde, Ronaldo ni mogel odgovoriti

Argentinski zvezdnik Barcelone je spet vrgel rokavico srditemu portugalskemu tekmecu.
Lionel Messi je zgrabil žogo in z bele točke načel mrežo madžarskih prvakov. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi je zgrabil žogo in z bele točke načel mrežo madžarskih prvakov. FOTO: Albert Gea/Reuters
F. T.
21. 10. 2020 | 09:02
21. 10. 2020 | 09:03
1:44
Dvoboj lige prvakov med Barcelono in Ferencvarosem, za katerega je vso tekmo igral tudi slovenski reprezentant Miha Blažič, je bil neizenačen, toda to je bilo možno predvidevati že prej. Tudi kakšen gol Lionela Messija v madžarski mreži je bil pričakovan. Kljub vsemu velja opozoriti, da je bil Argentinčev gol za 1:0 z bele točke (tekma se je končala z izidom 5:1) prav poseben. Messi je namreč s tem golom izenačil ali zrušil kar tri rekorde v ligi prvakov.



Messi je namreč na ta način zabil najmanj en gol že v 16. zaporedni sezoni lige prvakov, to je dosežek, ki ga je doslej pripravil le legendarni član Manchester Uniteda Ryan Giggs. To je bil Messijev 116. gol v ligi prvakov oziroma njegov 69. v skupinskem delu tekmovanja. Cristiano Ronaldo jih je v seštevku resda zabil več kot Messi (130!), toda prav Messi je zabil največ v skupinskem delu tekmovanja.



In, ne nazadnje, madžarski prvak je postal že 36. klub, ki mu je 33-letni zvezdnik Barcelone »podaril« gol v Uefini ligi prvakov. Cristiano Ronaldo sinoči v majici Juventusa v Kijevu seveda ni mogel odgovoriti srditemu rivalu zavoljo nedavne okužbe s covidom-19, ki ga je začasno oddaljila od torinske ekipe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine