Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Med suspenzom Lionela Messija se je znova potrudil Kylian Mbappe

Nogometaši Paris St. Germaina si niso dovolili novega spodrsljaja v francoski ligi.
Kylian Mbappe (v sredini) je prvi načel mrežo Troyesa. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Kylian Mbappe (v sredini) je prvi načel mrežo Troyesa. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Š. R., STA
7. 5. 2023 | 22:52
7. 5. 2023 | 22:57
1:41

Nogometaši Paris St. Germaina si kljub turbulentnem tednu niso dovolili novega spodrsljaja. V 34. kolu francoskega prvenstva so brez suspendiranega Lionela Messija premagali odpisani Troyes s 3:1 in štiri kola pred koncem zadržali šest točk prednosti pred Lensom, ki se je v soboto z zmago v derbiju z Marseillom prebil na drugo mesto.

Parižane je v vodstvo v osmi minuti popeljal Kylian Mbappe, na 2:0 je povišal Vitinha, domači so v 82. minuti izid znižali z golom Xavierja Chavalerina, toda upanje na presenečenje jim je tri minute pozneje razblinil Fabian Ruiz.

Angers, ekipa slovenskega reprezentanta Mihe Blažiča, je moral z izidom 1:2 priznati premoč Monacu. Slovenski branilec je obtičal na klopi. Angers že od prejšnjega kola nima več niti matematičnih možnosti za obstanek v ligi, po novem porazu pa je vse bolj jasno, da se ne bo izognil niti zadnjemu mestu.

Na drugi strani je Monaco z novimi tremi točkami zadržal teoretične možnosti za tretje mesto, ki bi mu zagotovilo nastop v ligi prvakov. Za tretjeuvrščenim Marseillom štiri kola pred koncem zaostaja za šest točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine