Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Cristiano Ronaldo prehitel Lionela Messija

Portugalec je tretjič zavzel vrh na Forbesovi lestvici največjih zaslužkarjev med športniki. LeBron pred Curryjem. Upokojeni Federer še vedno med deseterico.
Cristiano Ronaldo je najbolje plačani športnik. FOTO: AFP
Cristiano Ronaldo je najbolje plačani športnik. FOTO: AFP
P. Z.
3. 5. 2023 | 09:32
3. 5. 2023 | 09:39
1:54

Cristiano Ronaldo je naredil korak nazaj, ko se je odločil kariero nadaljevati v Savdski Arabiji, vendar se mu lahko smeji, ko pogleda na bančni račun.

Po podatkih Forbesa je bil Portugalec lani največji zaslužkar med športniki. Njegovi prihodki so bili lani 121 milijonov evrov in je tretjič zavzel vrh na Forbesovi lestvici, prvič po letu 2017. CR7 je prehitel velikega tekmeca Lionela Messija, čeprav je ta osvojil svetovno prvenstvo z Argentino. Messi je zaslužil 118 milijonov evrov. Letos se mu izteče pogodba s PSG in se utegne vrniti v Barcelono, na mizi pa je tudi odhod na Bližnji vzhod, kar bi ga lahko spet postavilo pred Ronalda.

Lionelu Messiju se izteka pogodba s PSG. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Lionelu Messiju se izteka pogodba s PSG. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Tudi na tretjem mestu je nogometaš, Kylian Mbappe je lani podaljšal pogodbo s PSG in je v žep pospravil 109 milijonov evrov. Za las je prehitel LeBrona Jamesa, ki z LA Lakers lovi nov naslov v ligi NBA. Prvo peterico zaokrožuje boksar Canelo Alvarez (100 mio €).

ni podpisa
ni podpisa

Sledita golfista Dustin Johnson (98) in Phil Mickelson (96). Stephen Curry, tekmec LeBrona Jamesa v končnici, je leta 2022 zaslužil 92 milijonov. Zanimivo, upokojeni teniški zvezdnik Roger Federer je deveti s 86 milijoni, deseti pa košarkar Kevin Durant (82).

Roger Federer tudi po koncu kariere zasluži ogromno. FOTO: AFP
Roger Federer tudi po koncu kariere zasluži ogromno. FOTO: AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine