Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mbappe si je izbral Zidanovo št. 5, emir ukazal začetek pogajanj

Katarski emir, šejk Tamim bin Hamad Al Thani, je po poročanju madridskega časnika As ukazal začetek pogajanj za prestop Kyliana Mbappeja.
Prihod Mbappeja v vrste Real Madrida bo uradno potrjen do konca tedna, so prepričani španski kolegi. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Prihod Mbappeja v vrste Real Madrida bo uradno potrjen do konca tedna, so prepričani španski kolegi. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
27. 8. 2021 | 10:08
27. 8. 2021 | 11:51
3:15
Brez zelene luči iz Katarja tudi na videz vsemogočni predsednik Paris Saint-Germaina Naser Al-Helaifi ne posluje. Madridski športni dnevnik As poroča, da je vladajoči katarski emir šejk Tamim bin Hamad Al Thani potrdil, da lahko Kylian Mbappe zapusti klub. Drugi največji prestop vseh časov, Real naj bi sprva plačal 170 milijonov evrov, nato pa še deset milijonov v dodatkih, bi lahko uradno potrdili do konca tedna. Cena morda tudi ni zadnja, saj PSG želi iztržiti še nekaj višjo odškodnino, dodaja As.

Madridčani tudi pišejo, da je v španski prestolnici praktično že vse pripravljeno na prihod Parižana, ki bo decembra upihnil 23. svečko. Oblekel naj bi dres s številko pet, ki ima na Santagu Bernabeuu posebno vrednost, saj je to številka slovitega rojaka Zinedina Zidana, ki pa je za nekaj mesecev zamudil prihod Mbappeja, saj je po koncu minule sezone še drugič zapustil klop Reala. Nasledil ga je še en povratnik k Realu in eden njegovih trenerskih mentorjev Carlo Ancelotti, ki z delodajalci vneto pričakuje prihod najbolj zvezdniške okrepitve po Garethu Balu leta 2013 (z vsem spoštovanjem do Edena Hazarda).

V luksuzni četrti La Moraleja ga čaka tudi prebivališče, in to zelo blizu tistemu, ki ga je zapustil dolgoletni kapetan Reala Sergio Ramos. Izkušeni španski branilec je poleti Madrid zamenjal za Mbappejev domači Pariz.
 

Zaenkrat še zaviti v molk


Do poldneva v petek naj bi Real še vedno čakal na odgovor Parižanov, ki so se zavili v molk. Po nekaterih informacijah Asa bi lahko PSG pripravljal novo udarno okrepitev, govorilo se je tudi o Cristianu Ronaldu, a naj bi se Portugalec v četrtek že dogovoril vse potrebno za selitev k Manchester Cityju. Ko bodo dogovor s skrivnostnim nogometašem uspeli skleniti, bi se lahko odvil tudi prestop Mbappeja v Real, ocenjujejo španski kolegi.

Med zvezdniki, o katerih se je to poletje govorilo, da bi lahko zamenjali delodajalca, so denimo Poljak Robert Lewandowski (Bayern), Angleža Raheem Sterling (Manchester City) in Harry Kane (Tottenham), ki pa je ravno v tem tednu tudi javno potrdil, da kluba svojega otroštva ne bo zapustil. Vedno se govorice pojavljajo tudi okoli Norvežana Erlinga Haalanda (Borussia Dortmund), nezadovoljna naj bi bil že nekaj časa tudi Egipčan Mohamed Salah in Senegalec Sadio Mane (oba Liverpool). Med najvrednejšimi napadalci na tržišču, ki so jih klubi ob primerni ponudbi pripravljeni prodati, sta denimo tudi Portugalec Joao Felix (Atletico Madrid) in Argentinec Lautaro Martinez (Inter).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine