Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United je le remiziral, Cityju je vse bolj udobno v vodstvu

Vodlni Manchester City je s 3:0 premagal Tottenham, angleški prvak Liverpool pa je na gostovanju v Leicestru izgubil že šestič v sezoni.
Bruno Fernandes (v rdeči majici) je z volejem v 44. minuti prinesel Manchester Unitedu izenačenje na 1:1, potem ko je Mbaye Diagne že v 2. minuti popeljal WBA v vodstvo. FOTO: Nick Potts/AFP
Bruno Fernandes (v rdeči majici) je z volejem v 44. minuti prinesel Manchester Unitedu izenačenje na 1:1, potem ko je Mbaye Diagne že v 2. minuti popeljal WBA v vodstvo. FOTO: Nick Potts/AFP
G. N., M. Ž.
14. 2. 2021 | 22:09
14. 2. 2021 | 22:09
4:49
Vodilno moštvo angleškega prvenstva Manchester City melje naprej. Tokrat je v 24. kolu s 3:0 premagalo Tottenham in doseglo že enajsto zaporedno zmago v prvenstvu ter 16. v vseh tekmovanjih. Hkrati je še povečal prednost na lestvici pred najbližjim zasledovalcem, saj je Manchester United iztržil le eno točko na gostovanju pri West Bromwich (1:1). Točkovno se je poravnal z Leicester Cityjem, toda za vodilnim mestnim tekmecem zaostaja že za sedem točk ob odigrani tekmi več.

Tottenham se je dostojno upiral le v prvem polčasu. Najlepšo priložnost je v 14. minuti zapravil Harry Kane, ki je iz prostega strela zadel vratnico. Razmerje moči se je nato spremenilo na stran domačih. Ti so imeli v 23. minuti na voljo enajstmetrovko, ko je Ilkaya Gundogana v kazenskem prostoru podrl Pierre-Emile Hojbjerg. Z bele točke je streljal Rodri in meril v svojo levo strani, Hugo Lloris je uganil smer, vendar pa se mu je žoga od roke odbila v gol.

Ilkay Gundogan je dosegel dva izmed treh golov Manchester Cityja, dvboboj pa predčasno končal zaradi poškodbe. FOT: Rui Vieira/AFP
Ilkay Gundogan je dosegel dva izmed treh golov Manchester Cityja, dvboboj pa predčasno končal zaradi poškodbe. FOT: Rui Vieira/AFP


V drugem polčasu je zablestel Ilkay Gundogan, ki je najprej zadel v 50. minuti po podaji Raheema Sterlinga, v 66. minuti pa je stekel na globinsko podajo vratarja Edersona in zadel še drugič. Le tri minute zatem je igrišče zapustil zaradi poškodbe, a se izid do konca tekme ni več spremenil.

»Zelo sem bil jezen, saj smo v zadnjih tednih zgrešili veliko enajstmetrovk, občutno več, kot bi pričakoval, na pomembnih tekmah pa jih moraš zadeti. Vratarji se dobro poznajo, pred strelom mi je Ederson povedal nekaj besed o Llorisu, vendar ga nisem poslušal, bil sem zelo samozavesten. Storili smo velik korak k naslovu, vendar boja še ni konec, še naprej se moramo boriti,« je povedal strelec gola z bele točke Rodri.

Gostujoči trener Jose Mourinho je v svojem slogu dejal: »Videli smo tekmo med spočito ekipo in utrujeno ekipo. Nadzorovali smo potek v prvem polčasu in zadeli vratnico, s tem zadetkom bi dobili veliko potrebnega 'goriva'. Tekmeci so nas nato z moderno enajstmetrovko, tako jim rečem, spravili v težave. Pri moderni enajstmetrovki gre za to, da če se nasprotnika dotakneš le z nohtom, je lahko dosojen strel z bele točke, odvisno od tekmeca. Ne moremo trditi, da ni bilo kontakta, VAR lahko potrdi, da je šlo stik s prstom, z nohtom ali nosom. Danes nič ni šlo v našo korist,« je bil nezadovoljen Portugalec.

Po zaostanku z 0:1 je Leicester izpeljal zasuk in premagal Liverpool ter končal niz treh porazov proti angleškemu prvaku na domačem igrišču. FOTO: Carl Recine/AFP
Po zaostanku z 0:1 je Leicester izpeljal zasuk in premagal Liverpool ter končal niz treh porazov proti angleškemu prvaku na domačem igrišču. FOTO: Carl Recine/AFP

 

Klopp besnel po porazu v Leicestru


Liverpool in njegov trener Jürgen Klopp, ki je na 300. tekmi vodil moštvo, sta v skušnjavi. V 24. kolu angleškega nogometnega prvenstva z 1:3 v Leicestru se nihče več ne obremenjuje s tem, da je še mogoče ubraniti naslov angleškega prvaka, temveč s tem, da bi lahko ogrozil uvrstitev v ligo prvakov.

Rdeči so v krizi. Leicester jim je prizadejal tretji poraz v nizu, kar se jim je zgodilo prvič po letu 2014, ko je bil trener zdajšnji trener Leicestra Brendan Rodgers. V znaku številke tri se je razpletala tekma, sa je angleški prvak iz leta 2016 zadnje tri domače tekme proti Liverpoolu izgubil.

Po podaji Roberta Firmina in 17. prvenstvenem golu Mohameda Salaha v 67. minuti ni prav nič kazalo na konec črnega domačega niza, toda Leicester je v razmiku od 78. minute do 85. izvedel sanjski zasuk. Strelci so bili James Maddison, Jaymie Vardy, ki je Liverpoolu zabil že osmi gol, kot Manchester Cityju, več le Arsenalu 11, in .

»Tekmo bi morali dobiti. Igrali smo zelo dobro, imeli premoč v posesti žoge, izločili Leicester iz igre in bili večji del tekme odlični. Dosegli smo gol, lahko bi in morali bi še več, kakorkoli že. Potem pa enajstmetrovka, ofsajd, ne ofsajd, gol. Prvi domači gol je bil dosežen iz nedovoljenega položaja. Prvih 75 minut smo bili izjemni,« je bil besen Nemec, eden od devetih trenerjev Liverpoola z najmanj 300 tekmami na klopi rdečih.
 

Fulham se ne da


Nogometaši Fulhama dokazujejo, da se kljub velikemu zaostanku za mesti, ki zagotavljajo obstanek v elitni angleški ligi, še niso vdali. V Liverpoolu so premagali Evertonz 2:0 in mu preprečili, da bi na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice ujel mestnega tekmeca Liverpool, od katerega imajo sicer dve tekmi manj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine