Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Liga prvakov še bolj napeta, Čeferin bo razveselil Buffona in Ronalda

Monte Carlo bo drevi prizorišče žreba zgodovinsko reformirane lige prvakov. Ena liga, ena lestvica, nepredvidljivo pa bo tudi januarja.
Predsdnik Uefe Aleksander Čeferin in generalni sekretar Theodore Theodoridis FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Predsdnik Uefe Aleksander Čeferin in generalni sekretar Theodore Theodoridis FOTO: Massimo Pinca/Reuters
29. 8. 2024 | 05:00
4:25

V nadaljevanju preberite:

Drevi bo želo pozornost prvo dejanje v zgodovinski sezoni lige prvakov 2024/25. Grimaldi Forum v Monaku bo danes in jutri prizorišče žreba reformiranih klubskih tekmovanj Uefe – prvi dan bo namenjen prenovljeni ligi prvakov, petek žrebu parov evropske in konferenčne lige.

Liga prvakov bo v novi sezoni prinesla navijačem še več tekem, več spektakularnih večerov in nepredvidljivosti. Redni del tekmovanja bo na sporedu do konca januarja, v njem bo 36 klubov (štirje več kot doslej) odigralo po osem tekem (dve več kot doslej), razvrščeni bodo v enotni ligi z eno lestvico (doslej osem skupin s po štirimi klubi). Prvih osem si bo neposredno zagotovilo končnico, ekipe na položajih od 9 do 24 se bodo v osmih dvobojih pomerile za osem preostalih vstopnic v marčevsko osmino finala.

Kaj prinaša nova sezona, kakšne bodo reforme v vseh treh Uefinih klubskih tekmovanjih in zakaj bo Uefa izvedla žreb parov s pomočjo računalnika?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine