Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Prepovedano bo trditi, da Ljubljanica teče proti Zagrebu in Beogradu

Težko je ravnati politično korektno, če v resnici nihče ne ve natančno, kaj to pomeni. Ne pozabimo, da govorimo o športu, ne (še) o tretji svetovni vojni.
Robert Jarni ima v kartoteki sijajno kariero v majici več evropskih klubov in hrvaške reprezentance. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Robert Jarni ima v kartoteki sijajno kariero v majici več evropskih klubov in hrvaške reprezentance. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
18. 2. 2024 | 15:35
18. 2. 2024 | 22:42
7:08

V nadaljevanju preberite:

Aktualna polemika okrog »primera Jarni« in nacionalne pripadnosti hrvaške nogometne legende je najmanj licemerska, če ne celo smešna – v času, ko je mlada srbska turbo zvezdnica Aleksandra Prijović petkrat razprodala zagrebško Areno, pozneje pa petkrat v enem tednu razprodala še osiješki Gradski vrt … Ista Aleksandra, ki so jo ob prelomu stoletja kot otroka pregnali iz Belega Manastirja.

Če pogledamo nekatere ankete na Hrvaškem, imajo ljudje res dovolj politične korektnosti. Zanimivo, to je nedavno v intervjuju za Delo zatrdil Aleksander Čeferin – ki, mimogrede, pogosto izpostavi, da navija za Slovenijo, četudi je predsednik vseh 55 članic Uefe … Naj drži pesti za Vanuatu?

In tudi Matjaž Kek, ki je vodil Rečane v omenjeni tekmi s Sevillo, ne skriva, da je po srcu bolj vijoličast od vodje Viol. Saj to vsi vemo. Kek zaradi tega ni slabši selektor, predsednik Uefe pa od leta 1954 ni užival takšne podpore, kot jo uživa v obdobju po 14. septembru 2016 … Številni športni novinarji so nekoč držali v rokah šale navijaških skupin Olimpije in Maribora, nekateri to počno še danes. Celotna zgodba v spodnji kolumni.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine