Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Letošnji cilj Benija Šeška? Vsaj 10 golov v nemškem prvenstvu

Benjamin Šeško je prva napadalna izbira Matjaža Keka, v pogovoru za Delo pa je razkril marsikaj zanimivega o Leipzigu, selitvi in reprezentanci.
Benjamin Šeško v pogovoru deluje sproščeno in samozavestno, podobno kot na igrišču. Foto RB Salzburg
Benjamin Šeško v pogovoru deluje sproščeno in samozavestno, podobno kot na igrišču. Foto RB Salzburg
4. 9. 2023 | 12:00
4. 9. 2023 | 14:18
9:26

V nadaljevanju preberite:

Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško je vroče ime tudi v svetovnem nogometu. Poletni prestop k rdečim bikom iz Leipziga, ki se v nemškem prvenstvu borijo za sam vrh, je bil zanj pomembna prelomnica, novega izziva pa se ni ustrašil. Še več, verjame, da je lahko že v prvi sezoni v novem okolju strelsko zelo uspešen, pa čeprav za mesta v konici napada vzhodnonemškega kluba vlada huda konkurenca. Če bo uspešen v klubskem dresu, bo to zelo dobra novica tudi za Matjaža Keka in slovensko reprezentanco, v kateri veliko upov polagajo prav na visokoraslega Šeška. Njegovi zadetki bodo v lovu za euro 2024, ki bi bil lahko za slovenski nogomet prelomen, ključnega pomena.

Zdaj ste že nekaj časa v Leipzigu. Kako ste se navadili na novo klubsko okolje?

Vse skupaj je potekalo veliko bolje, kot sem pričakoval, dejansko si nisem mislil, da se bo vse odvijalo tako brez težav. Imel sem malo strahu, da bo to nekakšen šok zame in da bom imel težave, preden se bom navadil na novo sredino. A je bilo že po prvem treningu vse tako, kot da bi že dolgo igral za klub. Res je vse super, odlično se počutim.

Klub je na višji ravni, a oba (nekdanji Salzburg in zdajšnji Leipzig) sodita v Red Bullovo družino. Imata zato pri delovanju kakšne podobnosti, je bil prehod zaradi tega morda lažji?

Od prvega treninga naprej je bilo vse vrhunsko, res ne morem reči slabe besede. Trenerji, igralci in razmere za trening so na vrhunski ravni, se pozna, da je kakšna stopnička ali dve višje kot v Salzburgu. Sicer pa je edina podobnost med kluboma v tem, da gojita enak sistem igre, drugih vzporednic pa ni.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine