Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Leipzig prekosil Crveno zvezdo, Atletico do točke v Glasgowu

Kevin Kampl je igral celo tekmo, Benjamin Šeško je v igro vstopil v 82. minuti, Jan Oblak je prejel dva gola.
Jan Oblak (desno) s pogledom spremlja pot žoge v njegovo mrežo po strelu Luisa Palme. FOTO: Andy Buchanan/AFP
Jan Oblak (desno) s pogledom spremlja pot žoge v njegovo mrežo po strelu Luisa Palme. FOTO: Andy Buchanan/AFP
Š. R., STA
25. 10. 2023 | 23:24
25. 10. 2023 | 23:32
3:25

Nogometaši Leipziga so v tretjem kolu lige prvakov na domačem igrišču premagali Crveno zvezdo s 3:1. Kevin Kampl je igral celo tekmo za nemško ekipo, Benjamin Šeško pa je v igro vstopil v 82. minuti. Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka se je v Glasgowu razšel s Celticom z 2:2.

Rdeče bike iz Leipziga je v vodstvo v 12. minuti popeljal David Raum, drugo zmago v skupini G pa sta potrdila Nizozemec Xavi Simons (59.) in Španec Dani Olmo (84.). Za Beograjčane je edini gol dosegel Novozelandec Marko Stamenić (70.).

Na drugi tekmi v tej skupini je Manchester City v Bernu premagal Young Boys s 3:1 in je s stoodstotnim izkupičkom na vrhu razpredelnice. Za meščane je dva gola dosegel Norvežan Erling Haaland. Prvega z 11-metrovke v 67. minuti, drugega v 86., tretjega pa je prispeval Manuel Akanji (48.). Za švicarske prvake je edini gol dosegel Meschack Elia (52.).

Ekipa madridskega Atletica je na Škotskem osvojila točko in je s petimi točkami na drugem mestu v skupini E. Za Škote sta zadela Kjogo Furuhaši (4.) in Luis Palma (28.), za goste, ki so od 82. minute igrali z igralcem manj po drugem rumenem kartonu Rodriga de Paula, pa Antoine Griezmann (25.) in Alvaro Morata (53.).

Na vrhu razpredelnice je Feyenoord po zmagi nad Laziem s 3:1. Za nizozemsko moštvo je dva gola zabil Mehičan Santiago Tomas Gimenez, enega Alžirec Ramiz Zerrouki, častni gol za zasedbo iz večnega mesta pa je dosegel Španec Pedro.

Kylian Mbappe proslavlja prvi gol PSG. FOTO: Gonzalo Fuentes(Reuters
Kylian Mbappe proslavlja prvi gol PSG. FOTO: Gonzalo Fuentes(Reuters

Mbappe načel Milančane

Francoski prvak PSG je na domačem Parku princev ugnal Milan s 3:0. Parižane je v vodstvo popeljal prvi zvezdnik Kylian Mbappe (32.), v drugem polčasu pa sta zadela še Randal Kolo Muani (52.) in Korejec Kang-In Lee (89.). Na drugi tekmi skupine F je Borussia iz Dortmunda v Newcastlu zmagala z 1:0, edini gol je v končnici prvega polčasa dosegel Felix Nmecha.

Barcelona je dosegla tretjo zmago v skupini H, po belgijskem Antwerpnu in portugalskem Portu je na njihovem začasnem domačem štadionu Montjuic danes padel tudi Šahtar. Katalonska zasedba je oba gola dosegla v prvem polčasu, med 28. in 36. minuto sta zadela Ferran Torres in Fermin Lopez, končni izid 2:1 pa je v 62. minuti postavil Georgij Sudakov.

Na drugi tekmi je Porto v gosteh prekosil Antwerpen s 4:1. Gostitelji so na polčasu vodili po golu Alhassana Yusufa, Portugalci pa so v drugem polčasu zagospodarili na igrišču in dosegli štiri gole. Hat-trick je dosegel Brazilec Evanilson, en gol pa Kanadčan Stephen Eustaquio.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine