Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kek zadovoljen z napredkom, toda želi si še več

Slovenska nogometna reprezentanca že odletela proti Kišinjevu, kjer bo v sredo gostovala pri izbrani vrsti Moldavije.
Slovenski nogometaši so po zaslugi gola Haris Vučkića z 1:0 premagali igralce Kosova. FOTO: Florion Goga/Reuters
Slovenski nogometaši so po zaslugi gola Haris Vučkića z 1:0 premagali igralce Kosova. FOTO: Florion Goga/Reuters
M. Š., STA
12. 10. 2020 | 13:57
12. 10. 2020 | 14:40
1:51
Slovenska nogometna reprezentanca je po tesni zmagi v gosteh nad Kosovom (1:0) že odletela proti Kišinjevu, kjer bo poskušala v ligi narodov v sredo premagati še izbrano vrsto Moldavije. Selektor našega moštva Matjaž Kek je bil zadovoljen z doseženim v Prištini, pojutrišnjem pa si od svojih izbrancev želi, da naredijo še en korak naprej.

»Na tekmi s Kosovom je bilo veliko dobrih stvari, seveda pa tudi tistega, kar moramo z delom, treningom in komunikacijo še popraviti. Premagali smo ekipo s kakovostnimi posamezniki, Slovenija pa je bila po mojem mnenju boljša prav za ta gol (dosegel ga je Haris Vučkić v 22. minuti),« je ocenil Kek, ki meni, da so skupaj že stopili korak naprej v primerjavi s septembrskimi predstavami.
image_alt
Slovenija v Prištini še do druge zmage

image_alt
Kosovo še zadnja država z Balkana, ki čaka na obisk Slovencev


»Ocenjujem, da smo prikazali več v kreaciji igre in pri zadnjih podajah. Tudi pri golu je bilo tako. Sandi Lovrič ima to kakovost, pa tudi odkrivanje Harisa Vučkića in potem dve podobni priložnosti Damjana Boharja kažejo, da se počasi sestavlja želeni mozaik. Na eni strani je to nagrada za trud, na drugi pa opozorilo pred novo tekmo. Vsi se bomo morali še zelo dokazovati, da bi zlezli višje, kamor si želimo. To ne bo lahko,« je še opozoril Kek.

Slovenski nogometaši so se sicer z Moldavci pomerili že pred dobrim mesecem in zmagali z 1:0. Edini gol je tedaj v 28. minuti dosegel Damjan Bohar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine