Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenija v Prištini še do druge zmage

Tretji dvoboj v skupini C3 v ligi narodov je odločil Haris Vučkić v 22. minuti.
Priština je prizorišče zgodovinske prve tekme med reprezentancama Kosova in Slovenije. FOTO: Florion Goga Reuters
Priština je prizorišče zgodovinske prve tekme med reprezentancama Kosova in Slovenije. FOTO: Florion Goga Reuters
I. B.
11. 10. 2020 | 20:30
11. 10. 2020 | 22:42
3:13
Slovenska nogometna reprezentanca bo ob 20.45 na štadionu Fadil Vokkri v Prištini začela svojo tretjo tekmo v sezoni Uefine lige narodov 2020/21. Po remiju z Grčijo in zmagi z Moldavijo je njen naslednji tekmec Kosovo, ki je septembra zbralo točko z dveh tekem.

Selektor Matjaž Kek je poslal v ogenj pričakovana imena v začetni enajsterici, torej fante, ki so najmočneje opozorili nase tudi na treningih, vključno na zadnjem pred sobotnim poletom v Prištino. V napadu bo tako igral trojček ofenzivnih vezistov Rajko Rep, Sandi Lovrić in Benjamin Verbič, pred njimi pa Haris Vučkić na položaju tako imenovane lažne devetke.

22. minuta: Prav v trenutkih, ko so gostitelji postali bolj napadalni, so se ujeli v slovensko zanko. Po izgubljeni žogi je Lovrić z imenitno diagonalno globinsko podajo zaposlil Vučkića, ki je rahlo z leve strani mojstrsko premagal domačega vratarja Arijaneta Murico.

Konec prvega polčasa: Boljši začetek in srečnejši konec. Tako bi lahko ocenili prvih 45 minut, ki se je razpletel z vodstvom Slovenije. Kosovo je bil podjetnejši in boljši le v trenutkih, ko je prejel gol, in v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko je dvakrat odlično posredoval tudi Jan Oblak.

Lahko pa bi bila prednost Slovenije še višja, če bi v drugi minuti sodnikovega dodatka Verbič iztržil več od obetavnega protinapada, ko je stekel sam proti domačemu vratarju, a so ga domači branilci ujeli in preprečili podajo do nepokritega Vučkića.

Konec: Slovenija je drugi polčas branila minimalno prednost iz prvega polčasa in jo razmeroma brez velikih težav ubranila. Kosovo je imel veliko več posesti žoge v nogah, toda bil je silno jalov in Oblaku ni bilo treba niti enkrat resneje posredovati. Slovenija v napadalnih akcijah z izjemo v zadnjih minutah tudi ni ogrozila kosovskih vrat.

Liga narodov, skupina C3:

Kosovo : Slovenija 0:1 (0:1)

Strelec: 0:1 – Vučkić (Lovrić, 22).

Kosovo: Muric; Hadergjonaj, Dreševic, Aliti, Paqarada; Shala (od 84. Muslia), V. Berisha; Zhegrova (od 88. Hasani), Celina, Zeneli (od 78. Kastrati); Kololli (od 84. Rashani).
Slovenija: Oblak; Stojanović, Blažič, Mevlja, Balkovec; Bijol, Kurtić; Rep (od 55. Bohar), Lovrić (od 85. Vetrih), Verbič (od 75. Skubic); Vučkić (od 85. Kramer).

Grčija : Moldavija 2:0 (1:0)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine