Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kdo prihaja po paru Messi-Ronaldo? Portugalec pozna odgovor

Navijači že iščejo morebitna naslednika Argentinca in Portugalca, prav o tem pa je spregovoril tudi Ronaldo.
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo gojita vzajemno spoštovanje. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo gojita vzajemno spoštovanje. FOTO: Albert Gea/Reuters
F. T.
19. 5. 2021 | 12:00
2:11
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta strahovito močno zaznamovala 21. stoletje in se prebila povsem na vrh najboljših nogometašev v 150-letni zgodovini te igre z žogo. Vrsto let sta bila abonirana na osvajanje individualnega priznanja zlata žoga, zabila sta neverjetno število golov in osvojila vse, kar se je osvojiti dalo v majicah klubov – Messi z Barcelono, Ronaldo z Manchester Unitedom, madridskim Realom in Juventusom.


Številni igralci lahko odigrajo odlično sezono ali dve


Erling Braut Håland je prvo orožje Borussie Dortmund. FOTO: Martin Rose/Reuters
Erling Braut Håland je prvo orožje Borussie Dortmund. FOTO: Martin Rose/Reuters
Toda leta so neizprosna. Portugalec je 5. februarja dopolnil 36 let, Argentinec bo 24. junija dopolnil dve leti manj. Kljub profesionalnemu življenju in treningom ter neizmerni želji po igri bosta počasi, toda zanesljivo slej kot prej obesila nogometne čevlje na klin. Navijači že iščejo njuna morebitna naslednika, prav o tem pa je spregovoril tudi Ronaldo.

»Težko je uperiti prst samo v enega igralca, gotovo pa je zanimivo opazovati mlajši rod, ki trka na največja vrata. Erling Håland in Kylian Mbappe gotovo sodita med fante, ki prihajajo, oba sta odlična,« je prepričan najboljši nogometaš v zgodovini Portugalske, ki je začel vidnejšo kariero v majici lizbonskega Sportinga, nato je izbral selitev na Otok.

Kylian Mbappe blesti v majici PSG. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Kylian Mbappe blesti v majici PSG. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
  »Številni igralci lahko odigrajo odlično sezono ali dve, veliko težje je to ponavljati kontinuirano. Za to je treba veliko garanja in odrekanja,« je še zatrdil evropski prvak, ki bo letos branil naslov na evropskem prvenstvu s Portugalsko.

»Upam, da me bodo navijači pomnili kot velikega nogometaša, kot nekoga, ki je trdo garal in vselej dal na igrišču svoj optimum, da je pomagal ekipi in soigralcem. Ocenjujem, da sem prav s tem zasluženo dobil svoje mesto v nogometni zgodovini,« je dodal Ronaldo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine