Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kapetan Norveške Martin Ødegaard izgubljen za oktobrsko bitko s Slovenijo?

Zmaga skandinavske reprezentance proti Avstriji v ligi narodov je terjala davek, eden od ključnih igralcev bi utegnil končali letošnji del sezone.
Poškodba gležnja kapetana Martin Ødegaarda (levo) je izbrisala nasmeh z obraza selektorja Norveške Staleja Solbakkna. FOTO: Terje Pedersen/AFP
Poškodba gležnja kapetana Martin Ødegaarda (levo) je izbrisala nasmeh z obraza selektorja Norveške Staleja Solbakkna. FOTO: Terje Pedersen/AFP
G. N., T. E.
10. 9. 2024 | 10:58
10. 9. 2024 | 11:13
1:54

»Kaže slabo,« je po dvoboju lige narodov med Norveško in Avstrijo (2:1, Felix Myhre, Erling Hålland; Marcel Sabitzer) priznal selektor domače reprezentance Stale Solbakken. Zmaga, s katero je Norveška skupaj s Slovenijo na vrhu lestvice skupin B3, ga je osrečila, toda poškodba gležnja kapetana Martin Ødegaarda mu je hitro izbrisala nasmeh z obraza. Prve ocene so bile za Arsenalovega zvezdnika, ki je s pomočjo pomožnega osebja sredi drugega polčasa odšepal z igrišča, slabe, saj bi letošnji del sezone lahko že končal. »V slačilnici je bilo videti boleče,« je razkril Solbakken.

»Z nekaj sreče se lahko izkaže, da je vse v redu, če ligamenti niso pretrgani, a dvomim, da me bo [Mikel] Arteta nocoj poklical, da bi me pohvalil,« je po tekmi povedal Solbakken. Današnji podrobnejši zdravniški pregled v Londonu, kamor je odpotoval takoj po tekmi, bo razkril več. Solbakken in Mikel Arteta, trener Arsenala, upata na boljše vesti iz bolnišnice. Španec 25-letnega prefinjenega zveznega igralca potrebuje v angleškem prvenstvu in ligi prvakov, selektor pa za oktobrski paket tekem v ligi narodov, v katerem je tudi domača tekma proti Sloveniji (10. oktobra).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine