Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kakovost je lahko tudi zastonj

Trg s prostimi igralci bo to poletje še posebej živahen. 
15. 4. 2020 | 14:30
16. 4. 2020 | 12:27
5:17
Ljubljana – Sezona 2019/20 v vseh največjih nogometnih ligah je v razsulu, še vedno je nad njihovim nadaljevanjem vprašaj, podobno kaotičen bo poletni prestopni rok. Fifa je že nakazala, da bi bil lahko podaljšan, igralcem, ki jim pogodbe potečejo s 1. julijem, naj bi klubi ponudili kratkoročna podaljšanja, saj se utegnejo sezone zavleči globoko v poletje. Med skorajšnjimi prostimi igralci najdemo kar nekaj imen, ki bi jih hoteli imeti mnogi.
Peter Zalokar
Edinson Cavani – Urugvajski stroj za gole je bil pozimi že blizu prestopu iz PSG v Atletico, toda Parižani so za 33-letnega napadalca zahtevali 20 milijonov evrov, kar je ohladilo šefe Jana Oblaka. Zdaj bo lahko Cavani kmalu sam izbiral delodajalca, kandidatov je veliko, bržčas bi sprejel ponudbo Atletica, če se ta le ne bo ogrel za mlajšega napadalca.
Olivier Giroud – Tudi Francoz je pozimi skoraj zamenjal klub, potem pa do prekinitve zaradi koronavirusa nizal vrhunske predstave za Chelsea, ki mu zato utegne ponuditi podaljšanje. Pri 33 letih ima napadalec še nekaj dinamita, zanj so se januarja ogreli Inter, Lazio in Tottenham.
Willian in Pedro – Še dva člana modrih s Stamford Bridgea sta na izhodnih vratih. Willian je bliže ostanku v moštvu Franka Lamparda, čeprav se zanj zanimajo pri Tottenhamu, Juventusu in PSG. Pedro je že sporočil, da odhaja kot prost igralec.
Layvin Kurzawa in Thomas Meunier – Na voljo sta dva člana PSG. Francoskega branilca Kurzawo so povezovali z Arsenalom in Juventusom, ki bi bila več kot vesela, če bi ga dobila zastonj. Juve je predlagal zamenjavo, ki bi vključevala Mattio De Sciglio, ampak dogovora ni bilo. Belgijski bočni branilec Meunier naj bi se že dogovoril z Borussio iz Dortmunda.
Jan Vertonghen – Belgijec je lani podaljšal pogodbo s Tottenhamom ​za zgolj eno leto, vmes je prišla zamenjava trenerja in izkušeni branilec (32) se ni dobro ujel s Joséjem Mourinhom. Spurs so januarja ceno zanj postavili na šest milijonov evrov, a kupcev ni bilo. Verthongen ima več kot 300 nastopov v premier league in v novem okolju bi lahko spet prišel na najvišjo raven. V severnem Londonu nove pogodbe še ni podpisal 21-letni Anglež Japhet Tanganga, čeprav je na začetku sezone navdušil.
Adam Lallana – Liverpool je na prag naslova angleškega prvaka prišel brez večje pomoči zveznega igralca, ki je dovolj dober, da bi bil lahko nosilec igre v kakšnem manjšem klubu, kot jo je imel prej v Southhamptonu. Zlasti, ker je star komaj 31 let. Da ima še vedno v sebi dinamit, je pokazal, ko je z golom preprečil prvi ligaški poraz na Old Traffordu. 
David Silva – Španec je pri Manchester Cityju že desetletje. Pri 33 je še vedno eden najboljših na svojem igralnem mestu. Sinje modri imajo dobro zamenjavo v še enem Silvi, Bernardu. David je povedal, da bi rad kariero sklenil v domačem klubu Las Palmasu. 
Dries Mertens – Belgijski napadalec je začutil, da je po sedmih letih prišel čas za menjavo okolja, zato ni podaljšal pogodbe z Napolijem, koleba pa med ponudbama Manchester Uniteda in Chelseaja, ki sta ga hotela že januarja. Tudi Jose Callejon je na izhodnih vratih.
Mario Götze – Strelec odločilnega gola na SP 2014 za Nemčijo je še vedno mlad, šteje jih 27. Če ga Borussia ne bo prepričala, da ostane, sta glavna kandidata za njegove storitve Bayern in Liverpool. Jürgen Klopp bi se prav rad spet srečal z igralcem, ki ga je naredil.
Ryan Fraser – Krilni napadalec je priznal, da mu ponudbe krajšajo spanec. Bournemouth bi ga rad zadržal in mu je ponudil kar 100.000 funtov tedenske plače, ampak Arsenal je bolj mikavno ime za 25-letnika.
Nathaniel Clyne – Če ne bi med njegovo poškodbo zasijal Trent Alexander Arnold, bi bočni branilec gotovo član udarne enajsterice Liverpoola, toda na Anfieldu zanj ni prostora. Pri 29 letih in 14 reprezentančnih nastopih bi bil velika okrepitev za marsikateri klub.
Gianluigi Buffon – Med prostimi vratarji je najbolj vroča roba Walter Benítez iz Nice, ampak Buffonu bo pregorel telefon, če ne bo ostal v Juventusu. Četudi šteje 42 let.
Zlatan Ibrahimović - Ibra je štiri leta mlajši od Gigija. Še vedno se ni izjasnil, ali bo nadaljeval kariero ali ne. Poživil je Milan, vendar ga zna hitro zapustiti. Njegove strelske in voditeljske sposobnosti so še vedno izjemne.
Zanimivo enajsterico bi lahko sestavili iz prostih igralcev v sistemu 4-4-3: Benitez – Clyne, Verthongen, Kurzawa, Meunier – Willian, Götze, Silva, Lallana – Cavani, Mertens, Giroud; z močno klopjo: Buffon, Ibrahimović, Pedro, Frazer, Callejon. Trener? Recimo Arsene Wenger ter pomočnika Laurent Blanc in Mauricio Pochettino ...

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine