Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Obrambni zid Azerbajdžana je zadržal jalove nalete Slovenije

V Stožicah brez golov in zmagovalca, a Matjaž Kek, Josip Iličić in drugi so še šestič zapored neporaženi.
Slovenska nogometna reprezentanca ni premagala Azerbajdžana, toda še pšestič zapored ni izgubila.  FOTO: Jože Suhadolnik
Slovenska nogometna reprezentanca ni premagala Azerbajdžana, toda še pšestič zapored ni izgubila.  FOTO: Jože Suhadolnik
11. 11. 2020 | 20:45
11. 11. 2020 | 22:54
3:45
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah Azerbajdžan napadla z zvezdniško trojko napadalno usmerjenih igralcev. Selektor Matjaž Kek je v sistem 4-3-3 v sprednjo linijo postavil Miho Zajca, Tima Matavža in Josipa Iličića, v vratih pa je Jana Oblaka zamenjal Vid Belec. Kek je ponudil priložnost tudi Kenanu Bajriću na položaju desnega srednjega branilca.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


Tekma proti žilavi, agresivni in vsaj v prve pol ure boljši kavkaški reprezentanci je služila kot priprava za zadnji tekmi lige narodov, nedeljsko s Kosovom v Stožicah in sredino z Grčijo v Solunu. Slovenija po veliko boljšem drugem polčasu ni strla tekmeca, toda letošnji ni tekem brez poraza je podaljšala na šest, v ligi narodov skupini C3 je na vrhu lestvice, nazadnje pa je klonila lanskega 19. novembra na Poljskem z 2:3.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


1. polčas:

V uvodnih 15 minutah so bili gostje odločnejši in kombinatornejši. Naši so se še lovili in iskali rdečo nit. Gostje so po napaki Maria Jurčevića in neposrečeni podaji do Mihe Mevlje imeli veliko priložnost, a jo je neoviran Ismayil Ibrahimli spremenil v strel prek vrat s 13 m.

Sloveniji tudi v nadaljevanju igra ni stekla. Pobudo je prevzela, toda za konkretnejšo in nevarnejšo akcijo pred gostujočimi vrati je manjkala zadnja podaja ali poteza več. Azerbajdžan pod taktirko selektorja Italijana Giannija De Biasija je bil bolj kompakten, agresiven, uigran in tehnično dovršen. Slovenija je bila v napadalnih akcijah povsem nemočna in jalova. V prvih 45 minutah ni sprožila niti enega strela proti vratarju Emilu Balajevu.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


2. polčas:

Matjaž Kek je ob odmoru aktiviral Andraža Šporarja (namesto Tima Matavža), Benjamina Verbiča (namesto Sandija Lovrića), Nino Kouterja (namesto Adama Gnezde Čerina) in predvsem z napadalnejšim ter agresivnejšim pristop je Slovenija v drugem polčasu igro prenesla na gostujočo polovico. Nevarnejših priložnosti si sicer ni priigrala, a nekaj poskusov, strelov je nakazalo povsem drugačno, obetavnejšo podobo. Azerbajdžan v drugem polčasu ne more žoge spraviti iz svoje polovice.

Josip Iličić je na današnji tekmi v 65.minuti končal svojo vrnitev v reprezentanco.

Slovenija je tudi po Iličićevem odhodu narekovala ritem, toda čvrsta in disciplinirana obramba gostov je bila neprebojna. Še posebej v zadnjih minutah je slovenski gol visel v zraku, a se zadnja podaja Slovencem ni izšla in gostje so ušli porazu. Od presenečenja pa so bili vendarle zelo, zelo daleč.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


Slovenija : Azerbajdžan 0:0


Slovenija: Belec, Skubic, Bajrić, Mevlja, Jurčević, Gnezda-Čerin (od 46. Kouter), Lovrič (od 46. Verbič), Kurtić (od 83. Bijol), Iličić (od 66. Vetrih), Matavž (od 46. Šporar), Zajc (od 66. Bohar).

Azerbajdžan: Balajev, Kaliladze, Medvedjev, Husejnov, Krivocjuk, Sejdijev, Mustafajev, Ibrahimli, Salahli, Emreli, Mutalimov.

Sodnik: Ferenc Karako (Madžarska)

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine