Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Josip Iličić podal za zmago, Handanović videl šov

V italijanskem nogometnem prvenstvu je prvak Inter nasul kar šest golov Bologni in jih je v štirih kolih dosegel že 15. Polom Empolija.
Samir Handanović in Slovaški obrambni steber Milan Škrinjar sta v najučinkovitejšem moštvu italijanskega prvanstva Interju nepogrešljiva moža FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Samir Handanović in Slovaški obrambni steber Milan Škrinjar sta v najučinkovitejšem moštvu italijanskega prvanstva Interju nepogrešljiva moža FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
G. N., STA
19. 9. 2021 | 12:55
19. 9. 2021 | 21:59
2:21
Nogometaši milanskega Interja so po učinkoviti predstavi proti Bologni prevzeli vodstvo v italijanskem prvenstvu. V četrtem krogu so na domačem terenu tekmecem nasuli šest golov (6:1, 3:0) in imajo na lestvici točko več od Rome, Milana in Napolija, ki jih tekme četrtega kola še čakajo.

Inter je na San Siru vse opravil že v prvem delu, ko je kapetan Samir Handanović užival v predstavi kolegov. Že do odmora so črno-modri zabili tri gole: Lautaro Martinez (6.), Milan Škriniar (30.) in Nicolo Barella (34.). Nadaljevala sta Matias Vecino (54.) in z dvema goloma še Edin Džeko (63., 68.). Tik pred koncem je častni gol za Bologno dosegel Arthur Theate (86.).

Državni prvaki pod vodstvom 45-letnega trenerja Simoneja Inzaghija žanjejo izjemne pohvale za atraktiven in učinkovit nogomet, saj so dosegli že 15 golov v prvih štirih kolih. Strelsko razpoloženi so tudi po prestopu dve sezoni prvega strelca Romeluja Lukakuja k Chelseaju.

Josip Iličić je v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Josip Iličić je v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Slovenski reprezentančni dvoboj med Vidom Belcem in Josipom Iličićem je pripadel napadalcu. Salernitana je izgubila še četrtič zapored, potem ko je Belca v 75. minuti po podaji rezervista Iličića (igral je od 46. minute) premagal Kolumbijec Duvan Zapata.

Za slovenski dvojec pri Empoliju Petra Stojanovića in Lea Štulca se domača tekma proti Sampdorii ni izšla po željah. Gostje so bili v gosteh boljši s 3:0 (Francesco Caputo 2, Antonio Candreva). Stojanović je igral vso tekmo, Štulac jo je spremljal s klopi za rezervne igralce.

Točko manj od Interja ima tudi Fiorentina, ki je na gostovanju v Genovi slavila z 2:1 (0:0). Gostje so povedli v 60. minuti z golom Riccarda Saponare, v 89. minuti pa je Saponara lepo zaposlil Giacoma Bonaventure za 2:0. V osmi minuti sodnikovega podaljška je za domače iz prostega strela zadel Domenico Criscito in postavil končni izid.

Torino je že v petek v gosteh z 1:0 premagal Sasuolo po golu Hrvata Marka Pjace.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine