Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Domžale podaljšale niz na osem tekem, Mura končala Bravovega

V nedeljskih tekmah 24. kolu PLTS minimalni zmagi za Domžale in Muro, strelca za tri točke sta bila Arnel Jakupović in Kevin Žižek.
Mustafa Nukić je bil v drugem delu nogometnga prvenstva prvi mož Brava, proti Muri pa največji osmoljenec. FOTO: Jure Eržen/Delo
Mustafa Nukić je bil v drugem delu nogometnga prvenstva prvi mož Brava, proti Muri pa največji osmoljenec. FOTO: Jure Eržen/Delo
M. U., M. Ž.
28. 2. 2021 | 16:44
28. 2. 2021 | 18:34
5:19
V današnjem nadaljevanju 24. kolu Prve lige Telekom Slovenije so se veselili nogometaši Domžal in Mure. Domžalčani so premagali Gorico z 1:0 po imenitni podaji Tamarja Svetline in golu Arnela Jakupovića v 55. minuti ter podaljšali niz tekem brez poraza na osem. Sobočani so gostovali v Ljubljani in premagali Bravo z 1:0 z golom Kevina Žižka v 69. minuti. Derbi kola je bil na sporedu v soboto med Mariborom in Olimpijo. Dvoboj vodinih ekip lige v Ljudskem vrtu se je končal z neodločenim izidom 1:1.

Domžale so na četrtem mestu ušle Bravu, ujame jih lahko le Koper, če bo jutri premagal Aluminij.

Bravo je ob svojem 15. rojstnem dnevu gostil tretjeuvrščeno Muro, ki je pogrešala Luko Bobičanca (poškodba), Žigo Kousa (bolezen) in še nekaj drugih igralcev, ter poskušal nadaljevati niz neporaženosti, ki je pred tem kolom trajal že enajst tekem. A zasedba trenerja Anteja Šimundže je serijo končala, junak tekme pa je bil Kevin Žižek, ki je po podaji Klemna Šturma z leve strani ob prvi vratnici preusmeril z glavo žogo v mrežo. Mura je trdno na tretjem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnima Mariborom in Olimpijo, Bravo pa ostaja v sredini lestvice.


Vodilna ostala poravnana


Sobotna delitev točk v derbiju pomeni, da Maribor in Olimpija ostajata poravnana po točkah na vrhu lestvice, zmaji pa še naprej ostajajo nerešljiva uganka za Štajerce v Ljudskem vrtu, saj so jih tam nazadnje premagali novembra 2017.

Olimpija je že na samem začetku morala opraviti menjavo, saj se je poškodoval današnji slavljenec Matic Fink, namesto njega je v 7. minuti vstopil Jan Andrejašič.

Zmaji so le štiri minute kasneje dosegli vodilni gol. Ante Ćorić je izvedel prosti strel na levi strani in podal pred gol, tam pa je najvišje skočil Antonio Delamea Mlinar in zadel z glavo.

V drugem delu se je razmerje moči nagnilo na stran domačinov. Vratar Žiga Frelih je v 31. minuti ustavil strel Aljoše Matka, deset minut kasneje pa še Jana Mlakarja.

Tik pred koncem polčasa pa so Mariborčani izenačili. V prvi minuti sodniškega dodatka je Aljoša Matko po desni strani stekel v kazenski prostor in s strelom v bližnji kot zadel za 1:1.


Vombergar mimo gola, Pavlović predčasno z igrišča


V drugem delu so si gostje prvo pravo priložnost pripravili v 49. minuti, ob strelu kapetana Timija Maxa Elšnika pa je dobro posredoval Ažbe Jug. Ta je bil na pravem mestu tudi v 75. minuti ob poskusu Đorđeja Ivanovića.

Pred mariborskimi vrati je bilo znova nevarno v 81. minuti, ko je Andres Vombergar sprožil iz ugodnega položaja, vendar pa to storil sila nenatančno in žogo poslal mimo gola.

Olimpija je nato v 86. minuti ostala le z deseterico igralcev, ko je Michael Pavlović prejel drugi rumeni karton in predčasno končal dvoboj.

Mariborčani do konca tekme niso izkoristili številčne premoči in tekma se je končala z delitvijo točk.

 

image_alt
Z Vombergarjem se bo pogovoril, a bo imel podporo

 

Celjani ne najdejo poti iz krize


Državni prvaki iz Celja kljub menjavi trenerja, Dušana Kosića je nadomestil Jiři Jarošik, ne najdejo poti iz rezultatske krize. Po preblisku in zmagi v Mariboru so danes v 24. kolu 1. SNL doživeli še četrti poraz v spomladanskem delu in so na osmem mestu, prednje se je prebil današnji tekmec, ki je na šesti spomladanski tekmi vendarle vpisal novo zmago, sploh prvo v sezoni na gostovanjih.

V nogometnem Celju še iščejo pot iz rezulatske krize. FOTO: Leon Vidic
V nogometnem Celju še iščejo pot iz rezulatske krize. FOTO: Leon Vidic
Celjani so podjetneje začeli tekmo, prišli nekajkrat v kazenski prostor gostov, a niso posebej ogrozili Jana Koprivca v vratih Tabora. Zadetek gostov je bil bližje, v 35. minuti pa so ga ti tudi dosegli, ko je s 14 metrov zadel Leon Sever. Le nekaj sekund po začetku drugega polčasa je Tabor podvojil prednost, ko je na robu kazenskega prostora žogo sprejel Fahd Ndzengue, prišel sam pred vratarja Matjaža Rozmana in ga ugnal za 2:0. Nekaj trenutkov pozneje so domači zaostajali že z 0:3, potem ko je Dušan Stojinović nespretno v lastno mrežo pospravil žogo po Ndzenguejevi podaji pred vrata.

Sežanci so v 79. minuti ostali z igralcem manj, potem ko je Mihael Briški dobil drugi rumeni karton, toda napadalno precej anemičnim Celjanom ni uspelo unovčiti niti številčne prednosti.

V državnem prvenstvu bosta jutri na sporedu obračuna med Bravom in Muro (14.30) ter Domžalami in Gorico (16.30). V ponedeljek bosta kolo ob 16. uri zaokrožila Aluminij in Koper.

Prva liga Telekom Slovenije, 24. kolo

Sobota
Celje : Tabor 0:3 (Sever 35., Ndzengue 46., Stojinović 49./ag)
Maribor : Olimpija 1:1 (Matko 45+1, Delamea Mlinar 11.)

Nedelja
Bravo : Mura 0:1 (Žižek 69.)
Domžale : Gorica 1:0 (Jakupović 53.)

Ponedeljek
Aluminij – Koper (16)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine