Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Z Vombergarjem se bo pogovoril, a bo imel podporo

Trener Maribora Saša Gajser je poudaril tudi psihološko pripravo, trener Olimpije Goran Stanković pa, da so bili zeleno-beli bliže zmagi.
Nogometaši Maribora in Olimpije so se ponovno razšli brez zmagovalca. FOTO: Jure Banfi.
Nogometaši Maribora in Olimpije so se ponovno razšli brez zmagovalca. FOTO: Jure Banfi.
27. 2. 2021 | 00:00
27. 2. 2021 | 20:41
2:32
Mrtvi tek Maribora in Olimpije se nadaljuje. V 47. derbiju sta se v 24. kolu 1. SNL velika tekmeca razšla kot v prvem dvoboju v sezoni brez zmagovalca, toda manj zadovoljstva je v gostujočem taboru, čeprav je zadnjih pet minut branil točko po drugem rumenem kartonu Michael Pavlovića.

​​Olimpija je bila pretežni del tekme boljša v posesti žoge, a ne prav konkretna, priložnost za zmago pa je v 81. minuti zapravil zeleno-beli rezervist Andres Vombergar. S 7 m je silovito sprožil preko vrat.

image_alt
Domžale podaljšale niz na osem tekem, Mura končala Bravovega


Užitkov ni bilo, a zelo veliko tehničnih napak in želje. Toda povprečen ali slab derbi ni ponudil mojstrske poteze. Olimpija je ohranila prednost v medsebojnih dvobojih (ima zmago z 2:0 ob dveh neodločenih izidih s po 1:1).

Trenerja, domači Saša Gajser in gostujoči Goran Stanković, sta po malem presenetila z izbiro začetnih enajsteric, po tekmi pa sta bila podobnih ocen o derbiju.

»Občutki so mešani. Bliže smo bili zmagi, a se ni izšlo. Izenačujoči gol smo prejeli brez zveze, dve minuti pred koncem polčasa,« je povedal gost Stanković, ki je šel po poteh svojih zadnjih predhodnikov, ki v Ljudskem vrtu niso izgubili že tri leta in pol.

Tudi Vombergarjeva velika zgrešena priložnost trenerja ni spravila v slabo voljo. »Z Andresom se bom pogovoril, a mu bom dal podporo. Pomembno je, da prihajamo v priložnosti in da se bo slej ko prej odprlo.«


Gajser ni pričakoval pritiska


Gajser je priznal, da je Olimpija odlično odprla tekmo. »Prvih 20, 30 minut je pripadel gostom. Nismo se znašli, izgubljali smo dvoboje in žoge, ki bi morale biti naše. Ko smo prevzeli nadzor, smo tudi izenačili. Je pa nogomet tudi psihološka igra in mi na začetku nismo bili pravi,« je bila ocena prvega polčasa.

Trener Maribora Saša Gajser je bil zadovoljen s točko, saj Mariborčani še niso v najboljšem fizičnem stanju. FOTO: Jure Banfi.
Trener Maribora Saša Gajser je bil zadovoljen s točko, saj Mariborčani še niso v najboljšem fizičnem stanju. FOTO: Jure Banfi.
Maribor je bil po njegovi oceni v drugem polčasu drugačen.

»Pričakoval sem, da se bomo morali kakovostno braniti proti Olimpiji, nisem pa pričakoval pritiska. V drugem polčasu smo se sprostili. Točka v derbiju ni slabo, še posebej, ker nismo v najboljšem fizičnem stanju,« je poudaril tudi slabost vršilec dolžnosti trenerja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine