Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Janu Oblaku le ena zvezdica po zmagi v derbiju

V Madridu močno odmeva pokalni mestni derbi Atletica in Reala. Pri Atleticu navdušeni nad rekordno prodajo permanentnih vstopnic.
Diego Simeone, trener Atletica, je junaka derbija Antoina Griezmanna označil za čarodeja. FOTO: Susana Vera/Reuters
Diego Simeone, trener Atletica, je junaka derbija Antoina Griezmanna označil za čarodeja. FOTO: Susana Vera/Reuters
S. U.
19. 1. 2024 | 08:29
1:36

Veliki madridski nogometni derbi je dobil novo poglavje. In to tudi v jutru po tekmi osmine finala domačega pokalnega tekmovanja močno odmeva. Atletico, pri katerem je že desetletje v vratih slovenski reprezentančni kapetan Jan Oblak, se je veselil zmage proti Realu s 4:2, tako vrnil mestnemu tekmecu za poraz pred kratkim v tekmovanju za španski superpokal, ter razgrnil visoke cilje v prihajajočih tednih novih izzivov.

Med navijači madridskih rdeče-belih je sicer zaznati evforijo, pri klubu so ponosno objavili podatek o rekordnih 60.000 permanentnih vstopnicah. Veliko predstavo z Realom si je na Metropolitanu ogledalo 68.000 navzočih, naš as tokrat ni bil med vodilnimi junaki zmage – privoščil si je napako pri prvem tekmečevem golu, pri ocenjevanju od ene do treh zvezdic pa je tokrat v športnem časniku As prejel le eno. Poročevalci so v taboru zmagovalcev najvišje ocenili Antoina Griezmanna in Axla Witsela, pri Realu jih je najbolj prepričal angleški čudežni deček Jude Bellingham.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine