Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenija je v skupini B

V zadnji tekmi skupine C3 lige narodov se je slovenska nogometna reprezentanca ubranila v Atenah napadov Grčije (0:0) in napredovala v višji jakostni razred.
Slovenska nogometna reprezentanca je v Atenah izpolnila načrt in se po razpletu brez golov veselila prvega mesta v skupini C3. Josip Iličić je bil ob Janu Oblaku eden od kljčnih mož. FOTO: Alkis Konstantinidis/AFP
Slovenska nogometna reprezentanca je v Atenah izpolnila načrt in se po razpletu brez golov veselila prvega mesta v skupini C3. Josip Iličić je bil ob Janu Oblaku eden od kljčnih mož. FOTO: Alkis Konstantinidis/AFP
18. 11. 2020 | 20:00
19. 11. 2020 | 00:39
5:01
Slovenska nogometna reprezentanca je v Atenah igrala zadnjo tekmo lige narodov v skupini C3 in dosegla zastavljeni cilj, saj je z neodločenim izidom proti Grčiji (0:0) potrdila prvo mesto in napredovanje v skupino B.

Selektor Matjaž Kek je v primerjavi z zadnjo tekmo proti Kosovim naredil nekaj sprememb v začetni postavi, znova je lahko računal na kapetana Jana Oblaka, ki je izpustil zadnji dvoboj zaradi manjših bolečin v predelu rame, v zvezni vrsti pa je od prve minute začel Jaka Bijol.

Tekmo na štadionu Jorgos Kamaras so sodili Španci Carlos del Cerro Grande, Juan Carlos Yuste in Roberto Alonso Fernandez.

image_alt
Kek: Najtežji mesec in pol v moji trenerski karieri


POTEK TEKME

1. polčas:


Slovenija je le v prvih dveh minutah igro preselila globoko na grško polovico, potem pa so gostitelji prevzeli vajeti igre v svoje noge in dvakrat nevarno ogrozili slovenska vrata. Pri prvem domačem strelu je Jure Balkovec žogo preusmeril v kot, pri drugem pa je bil Jan Oblak zanesljiv.

27. minuta: Josip Iličić je neoviran streljal (prvi resnejši strel Slovenije) s 17 m iz idealnega položaja rahlo z desne, a je žoga zletela visoko prek vrat. Slovenija je sicer povsem umirila Grke in nadzoruje igro.

30: minuta: Miha Blažič je z golove črte odbil strel z glavo Kostasa Fortounisa.

Konec polčasa! Slovenija je izpolnila načrt za prvih 45 minut. Le na trenutke je Grčiji dopustila, da je bila nevarnejša pred Oblakovimi vrati, v seštevku pa je delovala zelo kompaktno in disciplinirano. Le kanček več napadalne drznosti, strelov ter kombinatorike ji je manjkalo.

Jure Balkovec (desno) je na levi strani praviloma dobil dvoboje z Dimistrisom Limniosom. FOTO: Alkis Konstantinidis/AFP
Jure Balkovec (desno) je na levi strani praviloma dobil dvoboje z Dimistrisom Limniosom. FOTO: Alkis Konstantinidis/AFP


2. polčas:

Prve minute nadaljevanja so živahnejše, toda Slovenija deluje še bolj prepričljivo. Grki se sicer trudijo, a vselej naletijo na neprebojne, bolj čvrste in telesno močnejše Slovence. Največ in preveč igre se pri Sloveniji še vrti okoli Josipa Iličića.

66. minuta: 21 minut je bilo treba čakati na prvi veliki izziv za našega vratarja. Anastasios Bakasetas je sprožil s 23 m, toda Oblak je bravurozno odbil žogo v kot. Grčija ima več posesti žoge v svojih nogah, prav nevarna pa ni.

67. minuta: selektor Kek je opravil prvo menjavo. Namesto Damjana Boharja je v igro vstopil Benjamin Verbič.

76. minuta: Šporar je zamenjal Vučkića, Amedej Vetrih pa Jako Bijola.

78. minuta: Slovenija bi bila lahko kaznoavana za pomik v obrambne okove. Po lepi akciji je Dimitrios Kourbelis prišel neoviran do strela s 13 m. Žoga je zletela mimo desne vratnice.Grčija je vse bolj nevarna in stiska obroč okoli slovenskih vrat.

82. minuta: Fortounis je s prostega strela s 27 streljal mimo vrat.

84. minuta: Vangelis Pavlidis je s pol škarjicami z 9 m zagrozil, Oblak pa je sijajno žogo odbil v prečko. Slovenija trpi, a zaenkrat odbija vse poskuse povsem odprte Grčije.

90. minuta: Izključitev za Grčijo. Šporar je ušel grški obrambi, Pantelis Chatzidiakos pa ga je 30 m od vrat kot zadnji mož pokosil in si prislužil rdeči karton.

Konec. Slovenija je dosegla, kar je želela. Razplet brez golov je enak zmagi. Slovenija se lahko veseli preboja v skupino B evropskega nogometa in upa, da se ji bo nasmehnila tudi sreča v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju.

 

Liga C, skupina 3

Grčija : Slovenija 0:0

Štadion Apollona, brez gledalcev, sodnik Carlos del Cerro Grande (Španija).

Grčija (4-2-3-1): Vlachodimos; Tsimikas (od 90. Kyriakopoulos), Tzavellas (od 79. Masouiras), Hatzidiakos, Mavrias; Kourbelis, Zeca (od 67. Tzolis); Fortounis, Bakasetas, Limnios; Giakoumakis (od 46. Pavlidis); selektor: John van't Schip.

Slovenija (4-2-3-1): Oblak; Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović; Kurtić, Bijol; Bohar (od 67. Verbič), Lovrić (od 90. Bajrić), Iličić (od 90. Skubic); Vučkić; selektor: Matjaž Kek.

-----------------------------------
Kosovo : Moldavija 1:0 (1:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine