Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Iordanescu ne bo več selektor Romunije

Na evropskem prvenstvu se je s svojimi varovanci uvrstil v osmino finala.
Edward Iordanescu je zapustil romunsko klop. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Edward Iordanescu je zapustil romunsko klop. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Š. R., STA
22. 7. 2024 | 16:06
22. 7. 2024 | 16:06
1:41

Edward Iordanescu ne bo več selektor romunske nogometne reprezentance. Šestinštiridesetletni trener, ki se mu bo pogodba iztekla konec julija, se je odločil za premor, izjavo romunske nogometne zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Romunija je na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji obstala v osmini finala proti Nizozemski.

»Moja misija se je končala,« je zapisal Iordanescu na svojem facebook profilu in pozdravil generacijo igralcev s fantastičnim potencialom, preden je izjavil, da se zdaj želi posvetiti svoji družini.

Edi Iordanescu, ki je Romune vodil od začetka leta 2022, je popeljal romunsko selekcijo na evropsko prvenstvo prvič po osmih letih, ne da bi v kvalifikacijah doživeli en poraz.

Nato so na evropskem prvenstvu presenetljivo osvojili prvo mesto v skupini, in sicer po gol razliki, saj so vse ekipe osvojile enako število točk.

Iordanescu, sin trenerja Anghela Iordanescuja, ki je Romunijo popeljal v četrtfinale svetovnega prvenstva leta 1994, zapušča reprezentanco s statistiko desetih zmag, desetih remijev in osmih porazov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine