Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Honka naslednja ovira Domžalčanov

Danes ob 17.55 bo ekipa Dejana Đuranovića v drugem kolu kvalifikacij za konferenčno ligo gostila finsko ekipo.
Dejan Đuranović opozarja, da je Honka že v tekmovalnem ritmu, FOTO: Jure Eržen
Dejan Đuranović opozarja, da je Honka že v tekmovalnem ritmu, FOTO: Jure Eržen
20. 7. 2021 | 06:38
1:31
Domžalski nogometaši bodo prvi od štirih slovenskih klubov ta teden igrali v Evropi. Če bodo želeli podaljšati evropsko sezono ter se v 3. kolu kvalifikacij za konferenčno ligo (KL) pomeriti z zmagovalcem dvoboja med islandskim Hafnarfjörðurjem in norveškim Rosenborgom, bodo morali najprej opraviti s finsko Honko, ki je Uefini klubski lestvici na 400. mestu. Domžalčani so s precej večjimi evropskimi izkušnjami 278.

»Rumeni«, ki so v vlogi favoritov, bodo že danes (17.55) gostili Fince, ki so v 1. kolu kvalifikacij izločili moštvo NSI s Ferskih otokov (3:1, 0:0). Po trdem dvoboju s Hesperangejem (1:0, 1:1) je imel trener Dejan Đuranović na voljo dovolj časa za pripravo nogometašev, potem ko so preložili prvo prvenstveno tekmo z Olimpijo. A izkušeni strokovnjak opozarja: »Honka je v ritmu tekem, saj finsko državno prvenstvo že poteka. Želja in cilj je, da napredujemo,« je povedal Đuranović, ki ima na voljo vse najboljše igralce.

Mura bo jutri v Fazaneriji v prvi tekmi kvalifikacij za ligo prvakov gostila Ludogorca (če ga bo izločila, bo v 3. kolu izzvala Ferencvaros ali Žalgiris), Olimpija v KL malteško Birkirkaro (v 3. kolu Škupija ali Santa Clara), Maribor (Čukarički ali Sumgait) pa bo gostoval na Švedskem pri Hammarbyju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine