Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hladni prhi v Ljubljani in Plovdivu

Maribor in Bravo bosta prihodnji teden lovila zaostanka z 1:2 in 0:1. V Plovdivu več kot 15.000 gledalcev in poškodba Soudanija.
Pomemben mariborski adut Hilal El Arabi Soudani je zaradi poškodbe končal tekmo v Plovdivu že po 1. polčasu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pomemben mariborski adut Hilal El Arabi Soudani je zaradi poškodbe končal tekmo v Plovdivu že po 1. polčasu. FOTO: Leon Vidic/Delo
G. N.
10. 7. 2024 | 12:54
11. 7. 2024 | 22:33
3:27

Odličnim Celjanom v evropskih kvalifikacijah niso sledili Mariborčani in Šiškarji. Vijolični so v 1. kolu kvalifikacij za evropsko ligo v Plovdivu tako rekoč začeli z zaostankom, hitro izenačili, a na koncu izgubili z 1:2. Nogometašem Brava pa je prvi evropski nastop spodrezal noge, na domačem igrišču so izgubili proti valižanskemu Connahs Quay z 0:1. Povratni tekmi bosta v četrtek, 18. t. m., v Ljudskem vrtu in Flinu.

Mariborčani so na zahtevnem gostovanju bili enakovredni, toda prepričali so se, da jih čaka sila neugodnih 90 minut, morda 120 in celo enajstmetrovke. Botev s številčnimi Afričani atletskih sposobnosti – Nigerijca Anthony Ujah in Samuel Akere sta zrežirala zmago – je vse prej kot nenevaren nasprotnik. Povrhu je že ob odmoru v slačilnici ostal El Arbi Soudani zaradi poškodbe.

Vsi igrajo nogomet

Peklenska vročina in manjše igrišče v Spodnji Šiški bi po vseh merili morali biti manjši prednosti za Ljubljančane, ki so tudi s svojo zunanjo podobo delovali veliko bolj športno kot tekmeci. Med njimi so bili tudi igralci s prekomerno težo, toda ... »Vsi igrajo nogomet,« je krilatica, ki je na najbolj kruti način presodila gibljivejšim Šiškarjem. Na evropski fronti jim je zmanjkalo konkretnosti in morda še več pritiska v hitrejšem ritmu. Gostje so ob podrejenem položaju, a ne tako izrazitem, dokaj lagodno izpeljali tekmo, v kateri niso imeli pretirano velikih ambicij, a so le prišli do gola prednosti. Potrpežljivo so čakali na svoj trenutek sreče in ga dočakali v končnici tekme, ko so imeli še vedno dovolj moči in sape. Po podaji iz kota je Callum Bratley zatresel prečko, odbito žogo pa je v mrežo z bližine zabil Ben Maher.

Kljub neposrečenemu evropskemu debutu Šiškarji niso brez možnosti čez teden dni v Flintu.

»Teža evropske tekme je bila prevelika. V prvem polčasu smo bili nevarnejši, si priigrali nekaj priložnosti, v drugem smo se preveč spustil na tekmečevo raven igre,« je ocenil trener Brava Aleš Arnol.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine