Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Viking Håland spet zabija, a tudi Bayern

Borussia iz Dortmunda je bila na vrhu bundeslige le en dan, Bayern je zmagal v Leverkusnu. V sedmih minutah kar štirje goli Bavarcev.
Bayern je v silovitem ritmu v Leverkusno zlomil odpor Bayerja, ki je zaostajal že z 0:5. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Bayern je v silovitem ritmu v Leverkusno zlomil odpor Bayerja, ki je zaostajal že z 0:5. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
M. U., STA
17. 10. 2021 | 18:50
17. 10. 2021 | 18:50
3:19

V današnji osrednji tekmi 8. kroga nemške nogometne lige je Bayern v derbiju v gosteh premagal Bayer iz Leverkusna kar s 5:1 in se spet zavihtel na vrh lestvice. Bayer je po polomu ostal tretji, druga je zdaj Borussia Dortmund s točko zaostanka za Bavarci.

A derbi je ta naziv danes zaslužil le v uvodnih 30 minutah. Do takrat sta bili ekipi približno enakovredni, čeprav so gostje po zaslugi najboljšega strelca Roberta Lewandowskega povedli že v četrti minuti.

Sledila pa je prava katastrofa za domače, saj so v le sedmih minutah dobili kar štiri gole. Začel je Lewandowski z drugim na tekmi v 30. minuti, potem je Thomas Müller spretno preusmeril žogo v mrežo za 0:3, sledila sta še dva gola Serga Gnabryja v 35. in 37. minuti in obračun vrha je bil že odločen.

V drugem delu so Bavarci močno spustili ritem, domačim pa je uspelo nekoliko omiliti poraz s častnim golom Patrika Schicka v 55. minuti.

Danes zvečer bo še tekma Augsburg - Arminia Bielefeld.

Erling Braut Håland želi slišati, kaj mu imajo za povedati navijači Borussie iz Dortmunda. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Erling Braut Håland želi slišati, kaj mu imajo za povedati navijači Borussie iz Dortmunda. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Borussia Dortmunda je premagal Mainz s 3:1 (1:0).  Tekmo v Dortmundu je pred skoraj 64.000 gledalci zaznamoval lep gol kapetana domačih Marca Reusa s kakšnih 15 metrov v tretji minuti, ki je zadel iz prve akcije domačih, in kar dva gola povratnika po poškodbi Erlinga Hålanda (54. - 11-m, 90.). Obenem je bila zmaga dober obet pred torkovo tekmo lige prvakov v Amsterdamu pri Ajaxu. »Na vsak način je želel igrati, pa čeprav še ni povsem nared,« je po tekmi o Hålandu razkril trener Borussie Marco Rose. Norvežan je manjkal na tekmah z Mönchengladbachom (0:1), Sportingom Lizbono (1:0) in Augsburgom (2:1).

Freiburg je pred 20.000 gledalci na tekmi z Leipzigom začel novo ero na stadionu Europa Park. Na prvi tekmi na novem objektu, na starem so odigrali 360 ligaških tekem, pa so gostitelji iztržili točko po zaslugi gola Woo-yeong Jeonga (64.) z glavo in s tem podprvakom iz vzhoda države zadali nov majhen udarec. A ne gre prezreti, da je imel Korejec izjemno priložnost že v 12. minuti, ko je zgrešil nemogoče.

Gostje – nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral vso tekmo – so povedli v 32. minuti, ko je z bele točke zadel Emil Forsberg, kar so navijači pospremili z glasnimi žvižgi. Vsekakor predstava za Leipzig ni dober obet pred prvo od dveh tekem lige prvakov z zvezdniško zasedbo PSG.

Izidi 8. kroga:

Hoffenheim - Köln 5:0 (1:0)

Borussia Dortmund - Mainz 3:1 (1:0)

Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin 1:2 (0:1)

Union Berlin - Wolfsburg 2:0 (0:0)

Freiburg - Leipzig 1:1 (0:1)

Greuther Fürth - Bochum 0:1 (0:0)

Borussia Mönchengladbach - Stuttgart 1:1 (1:1)

Bayer Leverkusen : Bayern 1:5

Augsburg - Arminia Bielefeld (17.30)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine