Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hajdukov zadnji vlak, v Španiji ligaški generalki za clasico

Nogometno dogajanje v naši soseščini bo močno zaznamoval veliki hrvaški derbi na Poljudu, v Španiji bodo navijači spremljali ligaški generalki za clasico.
Na državni naslov splitska Torcida čaka od leta 2005, ekipo je konec avgusta 2004 iz rok Ivana Katalinića prevzel legendarni Blaž Slišković in jo vodil do zadnjega dela sezone, ko jo je do državnega naslova popeljal Igor Štimac. FOTO: Vladimir Dugandžić/Cropix Cropix
Na državni naslov splitska Torcida čaka od leta 2005, ekipo je konec avgusta 2004 iz rok Ivana Katalinića prevzel legendarni Blaž Slišković in jo vodil do zadnjega dela sezone, ko jo je do državnega naslova popeljal Igor Štimac. FOTO: Vladimir Dugandžić/Cropix Cropix
12. 3. 2022 | 05:00
12. 3. 2022 | 07:28
2:18

Po spektakularnem zaključku prvega paketa marčevskih tekem v Uefinih klubskih tekmovanjih se pozornost za hip spet preusmerja na domača nogometna prvenstva. Le še dober teden nas namreč loči do španskega clasica – dvoboja Reala in Barcelone v Madridu.

Realovci se na zelenice vračajo šele v ponedeljek, ko bodo po nepozabni zmagi nad PSG na povratnem obračunu lige prvakov svojo pripravljenost pred clasicom preizkusili na Majorki. Nato se bodo lahko v celoti posvetili pripravam na nedeljski spektakel (21), drugačno pa je razpoloženje v Barceloni. Kljub dobrim rezultatom v zadnjih tednih so si Katalonci v evropski ligi sredi tedna privoščili remi brez golov z Galatasarayem, poleg jutrišnjega domačega obračuna z Osasuno jih čaka še četrtkov obisk Istanbula, kjer bo tradicionalna dobrodošlica navijačev Galate (»Dobrodošli v pekel!«) še malce bolj vroča, ko pa je četrtfinale na dosegu roke.

INFOGRAFIKA: Delo
INFOGRAFIKA: Delo

»Galatasaray je odigral fenomenalno in dokazal, da si zasluži biti tukaj. V Istanbul gremo odigrat tako kot smo v Neaplju,« se je zadnjega vročega gostovanja na prejšnji stopnički, ko je Barcelona po remiju z 1:1 napredovala s skupnih 5:3, spomnil trener Barçe Xavi Hernandez.

V naši soseščini bo še kako vroče drevi v Splitu, kjer ima Hajduk z Janom Mlakarjem na preloženem derbiju z Dinamom morda zadnjo možnost v boju za naslov. Velika rivala loči pet točk (53:48), vmes sta še Osijek Maria Jurčevića in Damjana Boharja (53) ter Rijeka (52) s Harisom Vučkićem in Adamom Gnezdo Čerinom. Prav Rečani so zadali do sedaj najbolj boleč spomladanski udarec »bilim«, z golom Vučkića so februarja na Poljudu slavili s 3:1, oba kluba 26. maja v Splitu čaka še pokalni finale. »Tako dobri v zadnjih 15 letih še nismo bili. Dinamo moramo premagati tudi za navijače,« je pred spopadom s prvaki dejal vratar Lovre Kalinić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine