Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Evropska premiera v Stožicah je razgalila težave zmajev

Olimpija je na domači evropski premieri izgubila proti Slovanu z 1:0, poraz bi lahko bil še hujši. Trener Henriques je poraz pripisal pomanjkanju izkušenj.
Nogometaši Olimpije so se trudili po najboljših močeh, toda Slovan je v Stožicah prikazal več nogometnega znanja. FOTO: Črt Piksi/Delo
Nogometaši Olimpije so se trudili po najboljših močeh, toda Slovan je v Stožicah prikazal več nogometnega znanja. FOTO: Črt Piksi/Delo
6. 10. 2023 | 06:00
6. 10. 2023 | 09:22
4:55

V nadaljevanju preberite:

Prvi oktobrski evropski večer na stožiški zelenici je razgalil vse vrzeli v Olimpijini igri. Bratislavski Slovan je bil za razred boljši nasprotnik, Olimpija je predvsem v obrambi znova pustila slab vtis in le nezbranosti napadalcev slovaškega prvaka se imajo zahvaliti, da so izgubili le z 1:0. Slabe predstave s prebliski individualne kvalitete v domačem prvenstvu zmaji še nekako pretvorijo v točke, na evropski sceni je to premalo.

V prvih minutah je bilo v Stožicah dobro le vzdušje, prikazano na zelenici mnogo manj. Joau Henriquesu se poizkus z Markom Mijailovićem v prvi postavi, ki naj bi okrepil centralni blok, ni najbolje izšel. Po previdnem začetku je Slovan prevzel pobudo, razlika v kvaliteti je bila vidna, a vendarle ne tako občutna, da (boljša) Olimpija s Slovanom ne bi mogla igrati.

Kaj je po zmagi povedal Henriques? Zakaj je bil zadovoljen kljub porazu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine