Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Bellinghamov spektakel v duhu Maradone, Zizouja in Di Stefana

Jude Bellingham je znova eksplodiral, Real je na krilih izvrstne »petice« prišel do zmage pod Vezuvom. Primerjajo ga z Di Stefanom, on obožuje Zizouja.
Pet igralcev Napolija je bilo nemočnih ob prodoru Bellinghama za drugi zadetek Reala na tekmi. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Pet igralcev Napolija je bilo nemočnih ob prodoru Bellinghama za drugi zadetek Reala na tekmi. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
4. 10. 2023 | 10:00
4. 10. 2023 | 10:05
4:46

V nadaljevanju preberite:

O novem čudežnem dečku madridskega Reala je bilo v prvih tednih sezone povedanega že veliko, nenazadnje je, na kar kaže astronomska odškodnina (115 mio), Jude Bellingham že prej veljal za velikega talenta svetovnega nogometa. S predstavo pod Vezuvom, ki je spominjala na največje mojstre nogometne igre, ki so kdaj nosili dres Reala, je svoj že zdaj mitski status dvignil v neslutene višave.

Hitro bo šlo v pozabo, da je Napoli na štadionu Diega Armanda Maradone odigral vrhunsko srečanje in bi si proti madridskemu Realu zaslužil vsaj točko, a je na koncu beli balet slavil s 3:2. Po tekmi pod Vezuvom je bilo v mislih vseh le eno ime – Jude Bellingham. »Kako opišeš nogometaša, ki je fizično močan, vrhunski na žogi z obema nogama, lahko zadane gol s sredine igrišča in za nameček še dobro igra v obrambi? Ne vem ... sami si izmislite ime za to,« je brez besed za italijanski Sky Sports po tekmi ostal sloviti Alessandro del Piero.

S kom ga primerjajo nogometni komentatorji? V katerih statističnih prvinah je prevladoval proti Napoliju? Koga vidi kot svojega idola v Madridu? Zakaj Ancelotti ne verjame, da je star 20 let? Preberite v nadaljevanju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine