Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Tekmo Portugalska–Slovenija gledalo pol milijona gledalcev

Slovenske nogometaše danes ob 18. uri na Kongresnem trgu čaka še sprejem, na katerem se bodo navijačem zahvalili za njihovo podporo.
Ta trenutek je bil včeraj najbolj gledan na slovenskih televizijah. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP
Ta trenutek je bil včeraj najbolj gledan na slovenskih televizijah. FOTO: Kiril Kudrjavcev/AFP
Š. R., STA
2. 7. 2024 | 15:08
2. 7. 2024 | 15:23
2:02

Ponedeljkovo tekmo osmine finala evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo si je ogledalo slabega pol milijona gledalcev. To je 65-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa, je sporočila Služba za komuniciranje RTV Slovenija.

Največ gledalcev je sicer spremljalo 2. podaljšek, in sicer kar 558.800 oz. 77 % vseh gledalcev, ki so bili v času podaljška pred televizijskimi ekrani. Tudi najvišja minutna gledanost (592.000 gledalcev) je bila dosežena v času 2. podaljška, ob 23.39, ki hkrati tudi predstavlja najvišjo minutno gledanost na vseh slovenskih televizijah v letošnjem letu. Vsaj del prenosa tekme si je ogledalo kar 770.300 različnih gledalcev.

Omenjena tekma je tako bila najbolj gledan dogodek letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. To se je odražalo tudi na digitalnih platformah in RTV 365, kjer je bilo zabeleženih več kot 235.700 ogledov. Najbolj gledan je sicer bil posnetek, v katerem je Jan Oblak obranil enajstmetrovko Cristianu Ronaldu.

Slovenska reprezentanca je tekmo s Portugalsko izgubila po izvajanju enajstmetrovk z 0:3. Redni del in podaljšek sta se končala brez zadetkov.

Nogometaše danes ob 18. uri na Kongresnem trgu čaka še sprejem, na katerem se bodo navijačem zahvalili za njihovo podporo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine