Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

(VIDEO) Zasuk na avtobusu Slovenije: odslej po taktih Petra Stojanovića

Na trening v Wuppertalu so igralci prišli ob spremljavi glasbe in v dobrem razpoloženju.
Petar Stojanović je nared za prvo tekmo eura. FOTO: Leon Vidic
Petar Stojanović je nared za prvo tekmo eura. FOTO: Leon Vidic
STA
13. 6. 2024 | 12:49
13. 6. 2024 | 16:21
4:53

Slovenski nogometaši so začeli z drugim treningom v v Wuppertalu, od koder je prišla informacija, da je Petar Stojanović nared za prvo tekmo, ki bo v nedeljo v Stuttgartu proti Danski. »Resda nisem bil pod vprašajem za odhod na EP, ampak bil sem poškodovan, imel določene težave, zaradi česar nisem vadil, tudi zadnje tekme proti Bolgariji nisem mogel igrati. Ampak vse to s ciljem, da bom pripravljen za prvo tekmo EP,« je na druženju z novinarji v narodnostno pisanem Wuppertalu (ob Nemcih tam živi vsaj še 16 narodnosti), dejal Stojanović.

»Nisem povsem mirno spal zaradi omenjenih težav, na vsakem treningu sem poskusil vaditi, pa ni šlo, ob poškodbi mišice obstaja veliko tveganje, tako da je bil potreben čas,« je dodal. Eden ključnih igralcev v ekipi Matjaža Keka in eden najboljših posameznikov v zadnjih kvalifikacijah ima za sabo pestro kariero, 28-letnik se s položaja bočnega branilca vse bolj seli v bolj napadalne vode in je neumoren na krilnem položaju, kar pogosto spravlja ob živce njegove »paznike«.

Stojanović pravi, da se v v Wuppertalu igralci počutijo kot na Brdu pri Kranju. FOTO: Leon Vidic
Stojanović pravi, da se v v Wuppertalu igralci počutijo kot na Brdu pri Kranju. FOTO: Leon Vidic

Kljub bližini prvenstva pa sam pravi, da živčnosti še ne čuti. »Ni treme ali česar koli. Ko spremeniš državo, potrebuješ kakšen dan, da se privadiš. Zavedamo se, da se bo počasi začelo, a moramo ostati sproščeni. Seveda bo prišla pozitivna trema, ki pa je dobrodošla,« je priznal in poudaril, da je Nogometna zveza Slovenije vse organizirala na vrhunski ravni. »Počutimo se kot na Brdu pri Kranju,« je povedal in se pošalil, da pa vendarle je malce drugače, ker se z natakarji ne pogovarjajo slovensko.

Ob tem je »napredoval« tudi v jati. Potem ko sta dolgo vrtela glasbo na avtobusu Jasmin Kurtić in Josip Iličić, je odslej za to odgovoren Petar Stojanović. Kaj je bilo na vrsti danes? »Game over, pa ena slovenska navijaška, pa Murat ter Jose in njuna Od ljudi za ljudi, … Takšne pesmi torej za dobro razpoloženje.«

Peki, kot tudi imenujejo hitronogega nogometaša, vedno znova poudarja, da je igranje za reprezentanco nekaj posebnega, kakršna je bila tudi sredina dobrodošlica lokalnega prebivalstva, ki se je množično udeležilo uvodnega treninga. »Čeprav med njimi ni bilo veliko Slovencev, pa je bilo veliko otrok in lepo je, da jim lahko damo nekaj pozitivnega,« se je spomnil včerajšnjega dogodka, na katerem sta razumljivo največ pozornosti z avtogrami požela Jan Oblak in Benjamin Šeško.

Trening slovenske nogometne reprezentance v Wuppertalu. FOTO: Leon Vidic
Trening slovenske nogometne reprezentance v Wuppertalu. FOTO: Leon Vidic

Skupaj z njima in soigralci iz izbrane vrste so večinoma tovrstne turnirje spremljali na poletnih dopustih. »Res je, da smo na dopustih gledali takšne tekme. Ampak ni lepšega dopusta, kot je to, kar doživljam zdaj,« je pripomnil in povedal, da si bodo v svoji bazi v hotelu v idilični in zelenja polni okolici v bližini Wuppertala (to mesto velja sicer za najbolj zeleno v Nemčiji) skupaj ogledali tudi petkovo uvodno tekmo EP.

»Tam imamo skupnem prostor, velik televizor in slovenske programe. Tekmo si bomo ogledali, a se že osredotočali na naše stvari,« je pripomnil in pojasnil, da se bodo resnejše analize Dancev lotili danes, a da jih že tako dobro poznajo, saj so bili nenazadnje v isti kvalifikacijski skupini za EP. Takrat so doma igrali 1:1 in bili blizu zmagi, v gosteh pa izgubili z 1:2 in bili precej oddaljeni od uspeha.

Slovenci so bili pred drugim treningom v dobrem razpoloženju. FOTO: Leon Vidic
Slovenci so bili pred drugim treningom v dobrem razpoloženju. FOTO: Leon Vidic

»Mislim, da smo pokazali, da če delujemo kot ekipa, lahko naredimo marsikaj. Posameznik ne more ničesar. Vsi vemo, da imamo veliko dobrih igralcev, ampak naš adut je cela Slovenija,« je povedal in nadaljeval: »V Ljubljani smo proti Dancem odigrali res dobro tekmo, na Danskem pa je bil dokaz, da če nismo maksimalni, imamo težave. Vseeno smo pokazali, da lahko igramo z njimi, ampak moramo biti dovolj agresivni.«

Tekma z Dansko bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu, v skupini C bosta nato sledila še obračuna s Srbijo 20. junija v Münchnu in z Anglijo 25. junija v Kölnu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine