Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Pavlović odpadel, prihaja Emre Can

Za Nemčijo zaradi bolezni ne bo nastopil Aleksandar Pavlović, namesto njega so gostitelji v ekipo uvrstili Emreja Cana, finalista lige prvakov.
Aleksandar Pavlović se je v Nemčiji meril tudi Benjaminom Šeškom. FOTO: Michaela Stache/AFP
Aleksandar Pavlović se je v Nemčiji meril tudi Benjaminom Šeškom. FOTO: Michaela Stache/AFP
Š. R., STA
12. 6. 2024 | 17:14
12. 6. 2024 | 17:14
1:44

V nemški nogometni reprezentanci na bližnjem domačem evropskem prvenstvu zaradi bolezni ne bo nastopil Aleksandar Pavlović, namesto njega so v ekipo Nemci naknadno uvrstili Emreja Cana, finalista lige prvakov. Nemčija bo euro 2024 odprla v petek s tekmo proti Škotski v Münchnu.

Vezist münchenskega Bayerna je s seznama odpadel po infekcijskem vnetju, zaradi katerega je že nekaj dni na bolniški. Namesto njega bo zdaj na domačem EP igral Can.

Emre Can se vrača v reprezentanco. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters
Emre Can se vrača v reprezentanco. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters

Kapetan Borussie Dortmund je za Nemčijo od leta 2015 zbral 43 nastopov, a od jeseni 2023 ni bil več v nemški postavi. Tokrat ga je selektor Julian Nagelsmann sploh prvič poklical v ekipo, saj je zadnjo tekmo za Nemčijo igral še pod prejšnjim selektorjem Hansijem Flickom.

»V tem trenutku sem zelo žalosten, ker se mi ne bodo uresničile sanje o nastopu na domačem prvenstvu. Fantom želim veliko uspeha, sam pa se bom vrnil še močnejši,« je prek družbenih omrežij sporočil 20-letni Pavlović. Ta je debitiral v nemški izbrani vrsti na prijateljski tekmi z Ukrajino pred nekaj dnevi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine