Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

(VIDEO) Naši nogometaši začeli priprave v Nemčiji, Kek: Nisem prišel kot turist

Slovenska reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu, kjer si je trening ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev.
Trening slovenske nogometne reprezentance v Wuppertalu. FOTO: Leon Vidic
Trening slovenske nogometne reprezentance v Wuppertalu. FOTO: Leon Vidic
STA, T. E.
12. 6. 2024 | 11:38
12. 6. 2024 | 13:59
3:24

Reprezentančni medijski dan oziroma dan odprtih vrat v mestu ob reki Wupper z nekaj več kot 350.000 prebivalci v deželi Severno Porenje - Vestfalija na zahodu Nemčije so Slovenci začeli z novinarsko konferenco, na kateri je selektor Matjaž Kek poudaril, da v Nemčijo niso prišli kot turisti.

»Že prej sem rekel, da ne vidim sebe kot turista, ampak kot selektorja, ki tekmuje. Prišli smo tekmovat in tako se bomo postavili. Zanima me le, kako ekipo pripraviti za pozitiven izid, ne glede na tekmece – z Anglijo na čelu. Veseli me, da je Slovenija s svojo specifično prepoznavnostjo del tega velešportnega dogodka,« je povedal selektor.

Ta ima izkušnje z velikega tekmovanja, bil je selektor že na svetovnem prvenstvu 2010. »Tokrat je povsem drugače kot takrat. Minilo je skoraj 15 let od tega. Zdaj hočem razmišljati kot fantje in voditi na svoj način. Mislim, da je ta mešanica dobra,« je dejal.

Pravi, da je sicer imel občutek, da nekateri igralci še niso povsem v tistem pravem počutju, razpoloženju. »Ko so nas na letališču sprejeli z vodnimi topovi, pa so srca začela malce hitreje biti. A zdaj se moramo umiriti, da fantje ostanejo dovolj sproščeni. Ko nisi zategnjen, sploh v mladih letih, si sposoben pokazati marsikaj,« je nadaljeval. »Kakovost tekmecev na takšnih tekmovanjih je na najvišji ravni, zato moraš biti v vseh pogledih stoodstotno pripravljen. Junijskega termina sicer nimam najraje, ampak mislim, da je naše igralce zdaj 'potegnilo'.«

Kot je dodal, je prepričan, da so sposobni narediti marsikaj, da pa je seveda treba pogledati tudi tekmeca. Prvi bo Danska v nedeljo v Stuttgartu, v skupini C pa Slovenijo nato čakata še dvoboja s Srbijo v Münchnu 20. junija in z Anglijo v Kölnu 25. junija.

Tokratni trening je bil odprt in zelo dobro obiskan, bilo je veliko otrok, tudi med lokalnim prebivalstvom je še nekaj takšnih, ki govorijo slovensko.

Zaradi odprtosti treninga Kekovi izbranci sicer niso pokazali vsega, kar trenirajo. Prizadevajo pa si tudi, da pravočasno pripravijo Benjamina Verbiča, ki ima še edini nekaj težav.

Slovenci so trening sicer opravili na stadionu pri živalskem vrtu oziroma Stadiumu am Zoo. Ta je bil zgrajen leta 1924, sprejme nekaj več kot 20.000 ljudi in je dom lokalnega nogometnega kluba Wuppertaler SV, ki igra v regionalni ligi oziroma na četrti ravni nemškega nogometnega ligaškega sistema.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine