Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Gruzija podobna kot Slovenija – dobro, da imamo nogomet

Dnevnik eura 2024: v družbi Nemčije, Španije, Anglije, Portugalske in drugih je težko opozorijo nase »palčki«, med katere sodita Slovenija in – Gruzija.
Gruzijski navijači so spremljali tekmo s Portugalsko na štadionu v Tbilisiju. FOTO: Irakli Gedenidze/Reuters
Gruzijski navijači so spremljali tekmo s Portugalsko na štadionu v Tbilisiju. FOTO: Irakli Gedenidze/Reuters
30. 6. 2024 | 08:02
30. 6. 2024 | 11:23
5:15

V nadaljevanju preberite:

Evropsko prvenstvo je morda najmočnejše, zanesljivo pa najzahtevnejše nogometno tekmovanje na svetu. Na stari celini namreč res »vsi igrajo nogomet«, vsak lahko premaga vsakogar in kdorkoli si zagotovi nastop na mundialu, lahko tam seže visoko. V družbi Nemčije, Španije, Anglije, Portugalske in drugih je težko opozoriti nase že članicam srednjega razreda, kaj šele »palčkom«, med katere sodita Slovenija in – Gruzija.

Nogometni preporod Gruzijcev, ki se bodo v nedeljo zvečer pomerili s Španijo, ni naključen. Mlajši navijači ne morejo vedeti, da ima Dinamo Tbilisi v svoji vitrini dve lovoriki za zmago v sovjetskem prvenstvu in je leta 1981 osvojil tudi pokal pokalnih zmagovalcev, ki je danes del Uefine evropske lige. Poznajo neutrudnega driblerja Hvičo Kvarachelio, ki pa – pozor – v Tbilisi prav tako ni padel z neba.

Težko je verjeti, toda nogomet je glavna državotvorna sila v skupnosti, ki šteje 3,7 milijona prebivalcev. Letošnji prizori iz Tbilisija so bili podobni prizorom z Brnika v novembru 1999 ali iz Maribora deset let pozneje. Tudi zato ne bi bilo nič narobe, če bi »Kvara« in soigralci šokirali tudi Špance, Žan Karničnik in druščina pa po Aleksandru Vučiću še Portugalce. Več v spodnjem članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine