Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Nogomet je več kot šport, euro pa več kot le turnir

Dnevnik evropskega prvenstva v Nemčiji: kdo ve, ali bi Otočani podprli #Brexit, če bi bil ta povezan z njihovim izstopom iz evropskih nogometnih tekmovanj.
Slovenski premier Robert Golob in predsednik NZS Radenko Mijatović med majskim obiskom Goloba v vadbenem središču nogometne reprezentance na Brdu. FOTO: Leon Vidic
Slovenski premier Robert Golob in predsednik NZS Radenko Mijatović med majskim obiskom Goloba v vadbenem središču nogometne reprezentance na Brdu. FOTO: Leon Vidic
15. 6. 2024 | 05:00
5:17

V nadaljevanju preberite:

Ob spremljanju dogodkov zadnjih dni in bivanju v najštevilčnejši državi Evropske unije se je nemogoče izogniti pogovorom o letošnjem evropskem prvenstvu. Ni pomembno, ali gre za utrip Wuppertala, ki živi za turnir, čeprav ne sodi med deset nemških mest, v katerih bo domoval euro 2024, ali za Slovenijo. Vsi govorijo o nogometu, fenomenu nogometnih turistov, ki preplavljajo Nemčijo, začasnih učinkih turnirja na lokalne podjetnike ali pa – skupno evropsko idejo. Kdo ve, ali bi Otočani podprli #Brexit, če bi bil ta povezan z njihovim izstopom iz evropskih nogometnih tekmovanj. Vprašajte katerega od 100.000 Angležev, ki bodo prišli v Köln za tekmo s Slovenijo.

Težko bi bilo reči, da je nogomet (le) šport brez vpliva na naša življenja in da je euro (le) navaden turnir. Kaj imajo skupnega Robert Golob, Nataša Pirc Musar, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Recep Tayyip Erdogan, Andrej Plenković, Aleksandar Vučić, sir Keir Starmer in še nekateri? Preberite celoten dnevnik evropskega prvenstva.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine