Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Dovolj dobra za finale lige prvakov, za euro ne

Ian Maatsen in Mats Hummels bosta v soboto zaigrala v finalu lige prvakov, a ne bosta zastopala reprezentančnih barv na prihajajočem evropskem prvenstvu.
Ian Maatsen bo EP spremljal le prek televizijskih zaslonov. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Ian Maatsen bo EP spremljal le prek televizijskih zaslonov. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
T. E.
30. 5. 2024 | 17:30
1:41

Nizozemski selektor Ronald Koeman je naznanil, katerih 26 igralcev bo vzel na evropsko prvenstvo v Nemčiji. S seznama je izpustil 21-letnega branilca Iana Mattsna, ki bo z Borussio Dortmund zaigral v sobotnem finalu lige prvakov.

Maatsen se je Borussii pridružil januarja kot posojeni igralec Chelseaja, za katerega je v angleškem prvenstvu letos začel le eno tekmo. V spomladanskem delu sezone se je pri Nemcih uveljavil kot glavna izbira na položaju levega bočnega.

Zaigral je na šestnajstih tekmah v nemški bundesligi, kjer je prispeval dva gola in dve asistenci, in začel na vseh tekmah izločilnih bojev v ligi prvakov. Maatsnov ekipni kolega Mats Hummels je bil prav tako prezrt za nemško reprezentanco za euro.

»Razočaran sem, saj sem prepričan, da sem med petimi najboljšimi centralnimi branilci v Nemčiji,« je odločitev nemškega selektorja Juliana Nagelsmanna komentiral Hummels. Nemec je ostal brez nastopa tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022, ko ga v reprezentanco ni uvrstil novi trener Barcelone Hansi Flick.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine