Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Tudi v parlamentu za podaljšanje odprtja pubov

O predlogu ministra za notranje zadeve Jamesa Cleverlyja, ki razveseljeje nogometne navdušence, bodo jutri razpravljali tudi v parlamentu.
Nogometnim navijačem se v obdobju ervopskega prvenstva obetajo podaljšani veseli večeri. FOTO: Leonhard Simon/Reuters
Nogometnim navijačem se v obdobju ervopskega prvenstva obetajo podaljšani veseli večeri. FOTO: Leonhard Simon/Reuters
G. N.
21. 5. 2024 | 14:55
29. 5. 2024 | 19:36
1:31

Angleške navijače potencialno čaka poletna poslastica, če se bodo nogometaši selektorja Garetha Southgateja na evropskem prvenstvu uvrstila v polfinale. Na to možnost se pripravljajo tudi v angleški vladi, saj je minister za notranje zadeve James Cleverly napovedal daljše druženje navijačev po tekmah. Obljubil je, da bodo pubi lahko odprti tudi pozneje, če se bo Angliji ali Škotski posrečilo uvrstiti v polfinale.

Njegova zamisel zaenkrat še ni dobila zelene luči in bodo o njej jutri razpravljali tudi v parlamentu, toda Clevery se bo prizadeval, da se bodo britanski pubi zaprli ob eni uri zjutraj v primeru preboja v polfinale ene od otoških reprezentanc. Ker je Nemčija še eno uro pred Anglijo, bi to pomenilo, da bi si nogometni navdušenci na otoku res lahko dali duška in brez grožnje, da bi jih vrgli iz puba, spremljali tudi morebitne podaljške ali izvajanje enajstmetrovk. Sprejetje predloga je v skladu s členom zakona za dogodke izjemnega nacionalnega pomena.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine