Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Eintracht z odličnim prvim polčasom na kolena spravil Bayern

Nemški prvak Bayern je na gostovanju v Frankfurtu doživel tretji poraz sezone (1:2). Dortmund proti Schalkeju zabil štiri gole.
Leroyu Saneju in soigralcem je spodrsnilo v Frankfurtu, a bodo še naprej ostali na prvem mestu. FOTO: Daniel Roland/Reuters
Leroyu Saneju in soigralcem je spodrsnilo v Frankfurtu, a bodo še naprej ostali na prvem mestu. FOTO: Daniel Roland/Reuters
20. 2. 2021 | 17:29
20. 2. 2021 | 21:13
2:47
Nogometaši aktualnega nemškega prvaka Bayerna so v 22. kolu domačega prvenstva doživeli tretji poraz v sezoni, potem ko so na gostovanju pri Eintrachtu izgubili z 1:2.

Bavarci so tako še na drugi zaporedni prvenstveni tekmi ostali brez zmage. Če so v ponedeljek proti Arminii Bielefeld po povratku še osvojili točko, pa jim tokrat ni uspelo nadoknaditi zaostanka dveh golov.

Četrtouvrščeno moštvo nemškega prvenstva si je ključno prednost priigralo v prvem polčasu. Povedli so v 12. minuti, ko je Filip Kostić z leve strani podal v kazenski prostor, tja pa je pritekel Daiči Kamada in žogo poslal v daljši kot.

Eintracht je vodstvo podvojil v 31. minuti. Kamada je na rob kazenskega prostora opazil Amina Younesa​, ta pa je z leve strani z izjemnim diagonalnim strelom premagal Manuela Neuerja.

Bavarci so v drugem polčasu pritisnili proti domačim vratom, a uspeli le ublažiti poraz. Zadel je Robert Lewandowski, ki je v 53. minuti izkoristil podajo Leroya Saneja.

Bayern ima na vrhu 5 točk naskoka pred Leipzigom, ki bo jutri gostoval pri Herthi iz Berlina.

Trener Bayerna Hansi Flick je po neuspešnem gostovanju dejal: »Če bi vso tekmo igrali tako, kot smo v drugem polčasu, bi zmagali. Zadovoljen sem z igro v drugem polčasu. Ne smemo pozabiti, da je za nami nekaj težkih dni. Na žalost v drugem delu nismo izkoristili priložnosti za osvojitev točke, ki bi si jo po mojem mnenju zaslužili. Sezona je še dolga.«


 

Borussia se je znesla nad Schalkejem


Svojo današnjo nalogo je z odliko opravila Borussia iz Dortmunda, ki je s 4:0 premagala Schalke.

Gostje so svojo nedavno zmago v ligi prvakov tokrat nadgradili še z domačim uspehom, ki je bil šele drugi na zadnjih sedmih tekmah.

Pri visoki zmagi je dva gola prispeval izjemni Erling Haaland, ki je na 17 ligaških tekmah dosegel prav toliko golov in je tretji najučinkovitejši strelec prvenstva, po enega pa Jadon Sancho in Raphael Guerreiro.

Nemško prvenstvo, sobotni pari 22. kola
Borussia Mönchengladbach - Mainz 1:2 (Stindl 26.; Onsiwo 10., Stoger 86.)
Eintracht Frankfurt - Bayern 2:1 (Kamada 12., Younges 31.; Lewandowski 53.)
Köln - Stuttgart 0:1 (Kalajdžić 49.)
Freiburg - Union Berlin 0:1 (Promel 65.)
Schalke - Borussia Dortmund 0:4 (Sancho 42., Haaland 45., 79., Guerreiro 60.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine