Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmund preprečil Leipzigu skok na vrh, Schalke zmagal po 359 dneh

Borussia Dortmund je na derbiju kola premagala Leipzig (3:1), Schalkeju je odleglo po zmagi nad Hoffenheimom (4:0).
Erling Haaland je dosegel dva izmed treh golov Borussie. FOTO: Ronny Hartmann/Reuters
Erling Haaland je dosegel dva izmed treh golov Borussie. FOTO: Ronny Hartmann/Reuters
9. 1. 2021 | 20:23
9. 1. 2021 | 21:31
2:39
Borussia Dortmund je v 15. kolu nemškega prvenstva zmagala na gostovanju pri Leipzigu (3:1) in s tem poskrbela, da je Bayern kljub petkovemu porazu ostal na vrhu razpredelnice.

Dortmundčani so na derbiju z rdečimi biki, ki so igrali brez poškodovanega Kevina Kampla, prikazali dva različna obraza. V prvem, ki se je končal brez golov, niso niti enkrat sprožili v okvir nasprotnikovega gola.

V drugem pa je bila zgodba povsem drugačna, saj se je gostom odprlo v napadu. V 55. minuti je Erling Haaland krenil v protinapad, z desne podal v kazenski prostor, kjer je Marco Reus žogo s peto rahlo preusmeril proti Jadenu Sanchu, ta pa jo je poslal v gol.

Sledilo je obdobje Erlinga Haalanda. Norveški napadalec je v 71. minuti ob desni vratnici pričakal predložek Sancha in zadel z glavo, v 84. minuti pa je sprejel lepo podajo Reusa, zaobšel vratarja in žogo potisnil v prazno mrežo. Izjemni Haaland je s tem na 25. prvenstveni tekmi za Borussio dosegel že 25. gol.

Poraz Leipziga je v 89. minuti ublažil Alexander Sorloth.

Matthew Hoppe je bil trikratni strelec Schalkeja pri prvi zmagi po 359 dneh. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Matthew Hoppe je bil trikratni strelec Schalkeja pri prvi zmagi po 359 dneh. FOTO: Ina Fassbender/AFP

 

Schalke se je izognil neslavnemu rekordu


Nogometašem Schalkeja je uspelo premagati Hoffenheim (4:0), domačim pa se je s tem odvalil kamen od srca, saj je bila to njihova prva zmaga po kar 359 dneh.

Schalke je bil pred današnjim obračunom kar 30 tekem brez zmage in je bil le eno tekmo oddaljen od izenačitve negativnega rekorda Tasmanie Berlin iz sezone 1965/66.

Pri visoki zmagi je tri gole prispeval 19-letni Američan Matthew Hoppe (42., 57., 63.), ki je postal najmlajši nogometaš s hat-trickom v nemškem prvenstvu, en gol pa je dosegel Amine Harit (80.).

Na preostalih sobotnih tekmah je Freiburg visoko premagal Köln (5:0), Eintrach je porazil Mainz (2:0), Bayer in Weder sta se razšla z izidom 1:1, Union Berlin in Wolfsburg pa z 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine