Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Iličić za čisto desetico, Roma in Inter brez zmagovalca

Slovenski reprezentant Josip Iličić je blestel ob visoki zmagi Atalante nad Beneventom (4:1). Miha Zajc je prvič zadel za Genoo, Milan pa znova ušel Interju
Josip Iličić je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah sodeloval pri sedmih golih Atalante. FOTO: Peter Powell/Reuters
Josip Iličić je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah sodeloval pri sedmih golih Atalante. FOTO: Peter Powell/Reuters
10. 1. 2021 | 15:15
10. 1. 2021 | 15:15
3:25
Nogometaši Atalante so v 17. kolu italijanskega prvenstva visoko zmagali na gostovanju v Beneventu (4:1), kjer je bil najboljši igralec na zelenici Josip Iličić.

Slovenski reprezentant je bil udeležen pri treh zadetkih svojega moštva, v svojo statistiko je vpisal gol in asistenco, obenem pa zadel tudi vratnico. Statistični portal WhoScored mu je zato dal popolno oceno 10.

Josip Iličić je v 30. minuti povedel Atalanto v vodstvo, potem ko je uspešno preigraval na desni strani, prodrl proti sredini in žogo poslal v bližnji kot. Dvanajst minut kasneje je bil blizu drugemu golu, vendar je njegov poskus ustavila vratnica.

Domači so izenačili v 50. minuti z golom Marca Sauja, Atalanta pa je odgovorila 19 minut kasneje, ko je Iličić sprožil z desne strani, vratar je njegov strel še ubranil, odbito žogo pa je v gol potisnil Rafael Toloi.

Razigrani Jojo je zgolj dve minuti zatem vpisal še asistenco, z desne strani je natančno podal pred gol, kjer je z glavo zadel Duvan Zapata.

Odlično predstavo gostov je v 86. minuti s četrtim golom zaokrožil Luis Muriel.


Prvenec Zajca za Genoo


Genoa je na domačem igrišču premagala Bologno z 2:0 in dosegla tretjo prvenstveno zmago. 

Tudi na tej tekmi je bil med strelci slovenski reprezentant. V 44. minuti je Miha Zajc prvi dosegel odbito žogo in jo z 11 metrov poslal za hrbet Angela da Coste, s tem pa je na svoji 14. tekmi za Genoo zabil svoj prvenec. Zmago domačih je v 55. minuti potrdil Mattia Destro.


Milan se je pobral, po razburljivem derbiju grenko v obeh taborih


Vodilni Milan, ki je v sredo izgubil derbi z aktualnim prvakom Juventusom, je bil danes z 2:0 boljši Torina. Za Milančane je v 25. minuti zadel Rafael Leao, v 36. minuti pa je z bele točke za 2:0 povišal Franck Kessie.

Pri milanskem moštvu so v 85. minuti v igro poslal tudi povratnika po poškodbi Zlatana Ibrahimovića, ki je manjkal na zadnjih 11 tekmah.

Domačini so slavili zanesljivo zmago in bodo tudi po tem kolu ostali na prvem mestu prvenstvene lestvice, na kateri so celo povečali prednost pred mestnim tekmecem Interjem na tri točke.

Gianluca Mancini (najvišji) je v 86. minuti izničil Interjevo prednost. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Gianluca Mancini (najvišji) je v 86. minuti izničil Interjevo prednost. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


V Rimu so bili črno-modri ob zmago v 86. minuti, a je res, da so na začetku drugega polčasa izpeljali bliskovit zasuk, potem ko so že po sedemajstih minutah zaostajali za Romo. Razburljiv derbi se je na koncu razpletel z 2:2 (Lorenco Pellegrini, Gianluca Mancini; Milan Škriniar, Achraf Hakimi).

Roma pod taktirko trenerja Paula Fonsece v derbijih z velikim domačimi tekmeci ne blesti. Na dvajsetih tekmah so se Rimljani le trikrat veselili zmage.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine