Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dobovec je spravil Čehe na kolena

Slovenski prvaki so se hitro pobrali po porazu z Barcelono in na drugi tekmi futsalske lige prvakov v Plznu premagali domačo ekipo.
Slovenski šampioni so proslavili odmevno zmago v ligi prvakov. FOTO: Facebook Dobovec
Slovenski šampioni so proslavili odmevno zmago v ligi prvakov. FOTO: Facebook Dobovec
STA, B. E.
2. 12. 2021 | 22:27
2. 12. 2021 | 22:43
2:04

Slovenski prvak Dobovec je na drugi tekmi futsalske lige prvakov v Plznu premagal domačo ekipo s 3:2 (1:0). V četrtek so Dobovčani v skupini C uvodoma izgubili proti branilcu naslova Barceloni z 2:8 (1:4). Zadnji tekmec nogometašev Kujtima Morine na Češkem bo v soboto ob 15. uri Halle-Gooikom.

V izenačenem dvoboju so imeli Dobovčani rahlo terensko premoč, ki so jo na koncu kronali s tesno zmago. Junak v slovenskem taboru je bil Žiga Čeh, ki je v 37. minuti dosegel odločilni gol, v končnici prvega dela pa za vodstvo z 1:0. Na 1:1 je poravnal Tihomir Novak v 30. minuti, a so Slovenci potrebovali vsega osem sekund in že v prvem napadu na nasprotni strani je za 2:1 zadel Luka Perić. Čeh je nato povišal na 3:1, gostiteljem pa je v 39. minuti kanček upanja vrnil Michal Holy. Dobovčani so trikrat zadeli tudi okvir vrat.

Petič med elito

Dobovec sicer peto sezono igra v Evropi in petič je prišel med 16 najboljših na stari celini, ki tekmujejo v štirih skupinah. V skupini A so kazahstanski Kairat Almaty, francoski Asnieres Villeneuve 92, beloruski Viten Orša in ruski Tjumen, v skupini B portugalski Sporting, ruska Sinara Jekaterinburg, hrvaški Olmissum in nizozemski Hovocubo, v skupini D pa portugalska Benfica, španski Levante, madžarski Haladas in ukrajinski Uragan Ivano-Frankivsk.

Zmagovalci vseh štirih skupin bodo igrali na zaključnem turnirju, ki bo med 28. aprilom in 1. majem prihodnje leto. Prireditelj finalnega turnirja četverice še ni znan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine