Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Didier Deschamps podaljšal pogodbo do leta 2026

Didier Deschamps je uradno podaljšal pogodbo na selektorskem mestu francoske nogometne reprezentance do konca svetovnega prvenstva leta 2026.
Didier Deschamps po zmagi nad Poljsko v osmini finala lanskega mundiala v Katarju. FOTO: Franck Fife/AFP
Didier Deschamps po zmagi nad Poljsko v osmini finala lanskega mundiala v Katarju. FOTO: Franck Fife/AFP
Š. R., STA
7. 1. 2023 | 11:27
1:42

Novico je potrdila Francoska nogometna zveza. Galske peteline Didier Deschamps uspešno vodi od leta 2012, med drugim je leta 2018 osvojil naslov svetovnega prvaka, decembra lani na SP v Katarju pa po finalnem porazu z Argentino podprvaka. Deschamps je imel vso podporo predsednika zveze Noëla Le Graëta, tudi francoski predsednik Emmanuel Macron pa je po SP v Katarju spodbudil trenerja in nekdanjega nogometnega zvezdnika, naj nadaljuje svoje poslanstvo. Le Graët je decembra med prazniki izjavil, da je odločitev povsem v rokah selektorja, ki jo bo sporočil po novem letu.

Odkar Deschamps vodi Francijo je ta postala velesila v svetovnem nogometu: poleg dveh finalov svetovnega prvenstva je ekipa trikolorov zaigrala tudi v finalu EP leta 2016. Njegov nekdanji soigralec Zinedine Zidane je pred to odločitvijo veljal za njegovega možnega naslednika, potem ko je Real Madrid popeljal do treh zaporednih zmag v ligi prvakov, osvojil pa je, med drugim, tudi dva državna naslova in dva naslova svetovnega klubskega prvaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine