Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Dan, ko sta svetu zavladala Pele in Maradona

Na današnji dan sta legendarna zvezdnika iz Brazilije in Argentine prvič postala svetovna prvaka. Predzadnji dan v juniju pomembna prelomnica tudi v Španiji.
Diego Maradona in Pele med druženjem v Riu de Janeiru leta 1995, ko naj bi Brazilec povabil Argentinca v vrste brazilskega prvoligaša Santosa.

Foto Reuters
Diego Maradona in Pele med druženjem v Riu de Janeiru leta 1995, ko naj bi Brazilec povabil Argentinca v vrste brazilskega prvoligaša Santosa. Foto Reuters
29. 6. 2022 | 05:00
29. 6. 2022 | 07:14
4:33

V nadaljevanju preberite:

Na današnji dan so se leta 1958, 1986 in 2008 končala tri velika nogometna tekmovanja. Prvič sta svetovna prvaka postala velikana svetovnega nogometa Pele in Diego Maradona, medtem ko je španska izbrana vrsta z zmago na evropskem prvenstvu napovedala še nikoli videno prevlado na reprezentančni in klubski sceni. »Tisti večer nisem zatisnil očesa, saj me je zanimalo le to, če so rojaki v Braziliji skupaj z mojo družino sploh spremljali tekmo in vedeli, da sem dosegel tista zadetka,« se je v lanskem dokumentarnem filmu najpomembnejše tekme v karieri spominjal Pele, ki ga v 82. letu starosti še naprej pesti nemalo zdravstvenih težav.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine