Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Cristiano Ronaldo bo ostal brez šestih milijonov evrov

Manchester United po slovesu legendarnega trenerja Alexa Fergusona ne najde prave poti za vrnitev na angleški in evropski vrh.
Tudi Cristiano Ronaldo ne more pomagati Manchester Unitedu nazaj v stare čase. FOTO: Phil Noble/Reuters
Tudi Cristiano Ronaldo ne more pomagati Manchester Unitedu nazaj v stare čase. FOTO: Phil Noble/Reuters
F. T.
28. 3. 2022 | 13:00
1:32

Manchester United po slovesu legendarnega trenerja Alexa Fergusona ne najde prave poti za vrnitev na angleški in evropski vrh. Tudi lanski nakup Cristiana Ronalda ne more zasukati slabega trenda, saj bodo »rdeči vragi« tudi v tej sezoni ostali brez lovorike.

Še več, devet kol pred koncem premier league bijejo srdito bitko z Arsenalom za četrto mesto, ki prinaša nastop v ligi prvakov 2022/23, teoretično bo veljalo enako tudi za peto mesto. Slab izplen pomeni tudi manjše prihodke za Ronalda, ki bo izgubil približno 6 milijonov evrov prihodkov.

Bonus na račun nižje pogodbe

Ta bonus si je namreč zagotovil ob podpisu nižje pogodbe ob selitvi iz Torina v Manchester. Portugalec bi prejel tri milijone za uvrstitev kluba v finale LP – nedavno ga je izločil Atletico Madrid –, dva milijona bi mu prinesla lovorika v premier league, po milijon tudi lovoriki v obeh angleških pokalih.

Bonus pa se mu nasmiha, če bo na koncu sezone najboljši strelec kluba. Vsaj tu mu kaže obetavno – kotira pri 18 golih, kar je devet golov več, kot jih je zmogel njegov rojak Bruno Fernandes.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine