Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vse boljša Rogaška šokirala tudi Koprčane

Najboljši klubi v Sloveniji igrajo tekme 24. kola. Potem ko so v petek in soboto igrali tri tekme, je bila nedelja rezervirana za dvoboja v Kopru in Domžalah.
Olimpijinim nogometašem žoga dolgo ni sedla na nogo, na fotografiji niti Nemanji Motiki, za zadetek. FOTO: Leon Vidic
Olimpijinim nogometašem žoga dolgo ni sedla na nogo, na fotografiji niti Nemanji Motiki, za zadetek. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
2. 3. 2024 | 17:26
3. 3. 2024 | 19:41
6:41

Najboljši nogometni klubi v Sloveniji igrajo tekme 24. kola. Potem ko so v petek in soboto odigrali tri tekme, je bila nedelja rezervirana za dvoboja v Kopru in Domžalah. Nogometaši Kopra so doma (ne)pričakovano izgubili proti Rogaški z 1:2. Slatinčani, ki so v spomladanskem delu izgubili le proti vodilnim Celjanom, so svoj preporod nadaljevali na Bonifiki.

V prvem polčasu so prišli do prednosti, ki so jo v drugem delu tudi po nekaj izvrstnih obrambah Ajdina Mulalića in kljub koprskemu pritisku znali zadržati. Rogaška ostaja zadnja, a je vse bližje predzadnjim Radomljanom, Koper ostaja četrti. V zadnji tekmi 24. kola sta se v Domžalah merila Kalcer Radomlje in Bravo Kostel, dvoboj so zasluženo dobili gostje.

Prva liga Telemach, 24. kolo:
Aluminij – Mura 2:0 (800; Matić 56., 62.)
Olimpija – Celje 1:1 (4500; Ratnik 85.; Karničnik 40.)
Maribor – Domžale 3:0 (5500; Soudani 35., 79., Jakupović 42.)
Koper – Rogaška 1:2 (500; Nkada 2.; Mijić 20., Kregar 45.)
Kalcer Radomlje – Bravo Kostel 0:1 (400; Jakšić 76.)

Na derbiju kola v soboto brez zmagovalca

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v derbiju 24. kola 1. SNL razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Stožice so gostile obračun drugo- in prvouvrščene ekipe lige. Olimpija je imela večji del tekme premoč, precej več strelov, toda žoge ji dolgo ni uspelo spraviti mimo Matjaža Rozmana. Celje je zadelo v prvem polčasu, točko domačim, ki so zadeli tudi vratnico (12-3 v strelih v okvir vrat), pa je prinesel Marcel Ratnik v 85. minuti. Celjani, ki so slavili v jesenskem delu v Ljubljani, imajo pred Olimpijo, ta je jeseni zmagala v Celju, tako še vedno sedem točk prednosti na vrhu lestvice.

Prizor izpred začetka tekme v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic
Prizor izpred začetka tekme v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic

Ljubljančani so pred polnejšimi tribunami kot običajno odločneje začeli, na začetku 18. minute pa so prvič nevarno zagrozili, ko je sprožil Raul Florucz, žoga je na poti proti vratom zadela sodnika Slavka Vinčića, na koncu pa je vratar Celja Matjaž Rozman izvrstno posredoval. V 25. minuti je bilo vroče tudi pred ljubljanskimi vrati, ko so Celjani z agresivnim pristopom prišli do žoge v kazenskem prostoru Olimpije, na koncu pa je Sunday Adetunji ob poskusu strela storil prekršek nad vratarjem Denisom Pintolom.

Olimpijin vezist Peter Agba je bil v 29. minuti blizu vodilnemu zadetku, ko se je odločil za strel z dobrih 30 metrov, žoga pa je zadela vratnico ob zgornjem kotu celjskih vrat. Tudi sicer je bila domača zasedba konkretnejša in boljša, v 40. minuti pa so kljub temu Celjani povedli. Gosti so Agustinu Doffu odvzeli žogo približno 30 metrov od vrat, do nje je nato prišel Žan Karničnik, hitro prodrl po levi strani v kazenski prostor in sprožil, žoga je nekoliko spremenila smer, ko je zadela Ratnika in presenetila Denisa Pintola.

Parada vratnic

Tik pred koncem prvega dela je po prostem strelu z glavo zgrešil domači kapetan Timi Max Elšnik, v uvodu drugega se je nadaljevala terenska prevlada Olimpije (po eni uri je bilo 12-2 v strelih za domače), Celjani pa so se osredotočili na nasprotne napade. V 55. minuti je prešibko streljal Florucz, isti igralec pa je v 61. minuti prodrl v bližino celjskega vratarja, ki pa je bil spet uspešnejši.

Aljoša Matko in Celjani so si na koncu le z vsemi močmi pribojevali točko proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic
Aljoša Matko in Celjani so si na koncu le z vsemi močmi pribojevali točko proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic

Florucz je poskusil tudi v 70. minuti, takrat z roba kazenskega prostora, spet je bil na mestu Rozman, malce zatem se je po nevarni podaji Jorgeja Silve zatresla še vratnica celjskega gola, v 85. minuti pa je domače boljša igra nagradila. Po kotu z leve strani je najprej Elšnik podaljšal z glavo na drugo vratnico, tam pa je spretno reagiral Ratnik in dosegel svoj peti gol sezone za 1:1. V 90. minuti je Olimpija spet zagrozila, ko je Redi Kasa iz bližine zadel vratnico, žoga se je od nje odbila v Karničnikovo roko, a sodniki niso posredovali.

Dva gola Soudanija

Maribor sje v drugi sobotni tekmi ugnal Domžale s 3:0 (2:0). Vijolični so prevladovali v posesti žoge, kljub nekaterim priložnostim Domžalčanov so že v prvem polčasu dosegli dva gola in tako postavili trdne temelje zmage. Nekoliko odločnejši Mariborčani so prvi prišli do nevarnejšega strela, ko je Hilal Soudani s »škarjicami« žogo poslal čez gol, v 20. pa so imeli dotlej najlepšo priložnost tekme Domžalčani, ko je Filip Stuparević prišel do dvoboja ena na ena z Ažbetom Jugom, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

Navijaška skupina Green Dragons je prekinila tekmo v prvem polčasu. FOTO: Leon Vidic
Navijaška skupina Green Dragons je prekinila tekmo v prvem polčasu. FOTO: Leon Vidic

V 32. minuti je Jošt Pišek zadel pri Domžalah, ko je z močnim strelom premagal Juga z roba kazenskega prostora, vendar je pred tem žoga Edvinu Krupiću ušla z igrišča. Je pa v 35. minuti regularen zadetek dosegel Soudani, ki je pripel do žoge v osrčju kazenskega prostora, se z obratom znebil svojega čuvaja in zadel za 1:0. Zanj je bil to sedmi gol sezone. V 42. minuti je Maribor podvojil prednost, ko je Maks Barišić preigraval na levi strani kazenskega prostora in podal pred gol, od koder je Arnel Jakupović dosegel svoj enajsti gol v sezoni in tako sam prevzel mesto prvega strelca lige.

V 51. minuti je sodnik že pokazal na najstrožjo kazen po padcu Stuparevića v mariborskem kazenskem prostoru ob posredovanju Blaža Vrhovca, a je nato Var preverjal predhoden nedovoljen položaj in ga po dolgem ogledu tudi potrdil, tako da ni bilo enajstmetrovke. V 65. minuti je na drugi strani Jan Repas streljal od daleč, vendar preveč po sredini, v 79. minuti pa je svoj osmi gol dosegel Soudani, ko je po podaji Marka Božića zadel z dobrih desetih metrov z leve strani.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine